Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στο Euro 2017


Απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στο Euro 2017 γυναικών που ξεκινάει την Κυριακή....
Οι αντιτρομοκρατικές αρχές της Ολλανδίας, ανέφεραν πως ξεκίνησαν έρευνα,





μετά από απειλή του Ισλαμικού Κράτους για την κορυφαία διοργάνωση και ειδικότερα για το παιχνίδι της Αγγλίας-Σκωτίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα που ειδικεύεται στην παρακολούθηση της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών, οι τρομοκράτες μιλάνε «για επίθεση μοναχικού λύκου στο στάδιο Galgenwaard της Ουτρέχτη», στις 19 Ιουλίου, την ημέρα που η Αγγλία αντιμετωπίζει τη Σκωτία.

Στο Euro 2017, θα αγωνιστούν 16 εθνικές ομάδες από τις 16 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου στην Ολλανδία.

Η ιστοσελίδα, ανέφερε ότι εντοπίστηκαν μηνύματα του ISIS και δύο φωτογραφίες από το γήπεδο στην Ουτρέχτη, ο χώρος στις εξέδρες και ένας οδικός χάρτη. Οι επικεφαλείς για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ολλανδία (NCTV) λένε ότι είναι «σήμα» και θα υπάρχει περαιτέρω «αξιολόγηση της απειλή», αφού όπως σημείωσαν υπάρχει «κάτι πέρα από το μήνυμα».

«Είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της NCTV. Οι αρχές ανέφεραν ότι εξακολουθούν να είναι σε συνεχή επαφή και με τους διοργανωτές, προσθέτοντας ότι δίνουν «ιδιαίτερη προσοχή» σε τέτοιου είδους μηνύματα.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος της UEFA Ανέτ Φαν Τριγκτ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι διοργανωτές «περιμένουν» περισσότερες πληροφορίες, και είναι σε στενή επαφή με το NCTV, του οποίου ο ρόλος είναι να «αναλύσει την τρομοκρατική απειλή».

Οι αρχές στην Ολλανδία ανέφεραν επίσης ότι είναι «πολύ νωρίς για να αποφασίσει ποια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν,» ενώ η UEFA ανακοίνωσε επίσης ότι δεν έχει προγραμματιστεί μέχρι στιγμής η ακύρωση του αγώνα μεταξύ της Αγγλίας και της Σκωτίας. Τις ίδιες πληροφορίες ανέφεραν επίσης, ο αγγλικός Τύπος και το κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν αναλυθεί μηνύματα για απειλές τρομοκρατικών χτυπημάτων στο τουρνουά τένις του Wimbledon, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πηγή: avgi.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs