Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Μοσούλη: Μια πόλη συντρίμμια μετά από την τρίχρονη κατάληψη του ISIS (φωτό)


Κατεστραμμένη και έρημη, είναι πλέον η Μοσούλη, μετά την τρίχρονη κατάληψή της από τον ISIS....




Πριν λίγες ημέρες ο ιρακινός στρατός κατάφερε να εκδιώξει από την Μοσούλη την ισλαμική τρομοκρατική ομάδα, αλλά με τίμημα μια τεράστια καταστροφή. 

Ο σχεδόν εννιάμηνος αγώνας που έδωσε ο ιρακινός στρατός κορυφώθηκε με ένα κρεσέντο καταστροφής, την ανατίναξη της ιστορικής Παλαιάς Πόλης, προκειμένου να ξεριζώσει κάθε θύλακα του ISIS. Περίπου το 1/3 αυτής έχει ισοπεδωθεί. 

Κάποτε, η Μοσούλη είχε 3 εκατ. κατοίκους, εκ των οποίων χιλιάδες αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν, λόγω της επιδρομής και της κατάληψης της πόλης από τους τζιχνατιστές. 

Οι στρατιώτες του ιρακινού στρατού χτενίζουν τα ερείπια της Παλιάς Πόλης στη δυτική Μοσούλη σε μια προσπάθεια να βρουν επιζώντες στα συντρίμμια. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης αυτής, σύμφωνα με τη Daily Mail βρήκαν δύο παιδιά, να σέρνονται. Ενα από αυτά έτρωγε κομμάτια ωμού κρέατος σε μια προσπάθεια επιβίωσης. Ενα άλλο παιδί, ένα κοριτσάκι που ονομάστηκε Αμίνα εντοπίστηκε από στρατιώτες στα συντρίμμια, όταν άκουσαν τις κραυγές της. Η μικρούλα είπε στους στρατιώτες ότι οι γονείς της ήταν μάρτυρες του ISIS και ότι πιθανότατα σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας.



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs