Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Mobile ransomware: Μέγιστη απειλή για τις αναπτυγμένες αγορές


Η Kaspersky Lab συνέχισε την παράδοσή της, συντάσσοντας τη δεύτερη ετήσια έκθεσή της...
για τα απειλητικά ransomware προγράμματα. 




Η έκθεση καλύπτει μία περίοδο δύο ετών, η οποία για λόγους σύγκρισης έχει διαιρεθεί σε δύο μέρη 12 μηνών το καθένα: από τον Απρίλιο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2016 και από τον Απρίλιο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017. Επιλέξαμε αυτά τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα επειδή παρατηρήθηκαν αρκετές σημαντικές αλλαγές στο τοπίο απειλής των ransomware.

Η δραστηριότητα των mobile ransomware προγραμμάτων εκτοξεύτηκε το πρώτο τρίμηνο του 2017 με 218.625 πακέτα εγκατάστασης mobile Trojan-Ransomware – μέγεθος αυξημένο κατά 3,5 φορές σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο


Για να μειωθεί ο κίνδυνος «μόλυνσης», η Kaspersky Lab συνιστά στους χρήστες:

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας τακτικά.

Χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη λύση ασφάλειας και θυμηθείτε να διατηρείτε τις βασικές λειτουργίες - όπως το System Watcher - ενεργοποιημένες.

Διατηρήστε πάντα ενημερωμένο το λογισμικό σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείτε. 

Να αντιμετωπίζετε με προσοχή τα συνημμένα αρχεία σε email ή τα μηνύματα από άτομα που δεν γνωρίζετε. Σε περίπτωση αμφιβολίας, δεν πρέπει να τα ανοίγετε. 

Εάν είστε άτυχοι και πέσετε θύμα encryptor, μην πανικοβληθείτε. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό σύστημα για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα No More Ransom. Εκεί μπορείτε να βρείτε ένα εργαλείο αποκρυπτογράφησης που μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε τα αρχεία σας πίσω. 

Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις των προϊόντων της Kaspersky Lab για τις μικρότερες εταιρείες έχουν ενισχυθεί με λειτουργίες anti-cryptomalware. Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί ένα δωρεάν εργαλείο κατά των προγραμμάτων ransomware, το οποίο μπορούν να «κατεβάσουν» και να χρησιμοποιήσουν όλες οι επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τη λύση ασφαλείας που έχουν εγκατεστημένη.

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, να θυμάστε ότι τα ransomware είναι ποινικό αδίκημα. Για το λόγο αυτό αναφερθείτε στις τοπικές διωκτικές αρχές.

Για βοήθεια και συμβουλές σχετικά με την αντιμετώπιση του ransomware επισκεφτείτε το No More Ransom. Ανατρέξτε στην ενότητα No Ransom για να βρείτε τους τελευταίους αποκρυπτογράφους, εργαλεία αφαίρεσης ransomware και πληροφορίες σχετικά με την προστασία απέναντι στα προγράμματα ransomware.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη έκθεση της Kaspersky Lab για το κακόβουλο λογισμικό στον ειδικό ιστότοπο Securelist.com.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs