Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Standard and Poor’s: Η Βενεζουέλα κινδυνεύει με χρεοκοπία εντός έξι μηνών


Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's Global Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβάθμισε το...
αξιόχρεο του κρατικού χρέους της Βενεζουέλας σε CCC- (από CCC) 
και προειδοποίησε ότι η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να κηρύξει στάση πληρωμών μέσα σε έξι μήνες, εν μέσω της πολιτικοοικονομικής κρίσης.

«Η μείωση του αξιόχρεου αντανακλά την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών, την κλιμάκωση των πολιτικών εντάσεων, συμπεριλαμβανομένου του στρατοπέδου των τσαβιστών στην κυβέρνηση, και την επιδείνωση της κατάστασης της κυβέρνησης όσον αφορά τη ρευστότητα», εξηγεί ο οίκος σε ανακοίνωσή του, ενώ συνοδεύει τη νέα αξιολόγησή του με αρνητική προοπτική.

Κατά συνέπεια ο SP αφήνει να εννοηθεί ότι θα μειώσει ακόμη περισσότερο το αξιόχρεο της Βενεζουέλας μεσοπρόθεσμα, λαμβανομένου υπόψη του «κινδύνου κήρυξης πτώχευσης (...) μέσα στους έξι προσεχείς μήνες, εάν οι συνθήκες δεν βελτιωθούν κατά σημαντικό και απροσδόκητο τρόπο στη Βενεζουέλα».

Ο οίκος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκφράζει φόβους ότι η χώρα, η οποία υφίσταται εδώ και χρόνια τις συνέπειες της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα είναι πλέον σε θέση να αντλεί χρηματοδότηση από τις αγορές ή από ξένες επενδύσεις και θα αναγκαστεί να πάψει να εξυπηρετεί το χρέος της. Ο Στάνταρντ εντ Πουρς επισημαίνει ότι εάν δεν εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το εξωτερικό το Καράκας θα δυσκολευτεί να καταβάλει «τα 2,8 δισεκ. δολάρια που εκκρεμούν το δεύτερο εξάμηνο του 2017 και τα περίπου επτά δισεκ. δολάρια που οφείλει το 2018».

Google+ Followers