Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Τέλος ο Ρίτσαρντ Μπράνσον από τη Virgin Atlantic: Γιατί αποχώρησε


Αποχώρηση βόμβα από τη Virgin Atlantic – γιατί πούλησε τις μετοχές του ο Ρίτσαρντ Μπράνσον;...
Μια νέα παγκόσμια τετραμερής συμμαχία δημιουργείται.




Τα ηνία της διοίκησης της Virgin Atlantic παραχωρεί και επίσημα πλέον ο Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Ο ιδρυτής της Virgin Galactic, της αεροπορικής Virgin Atlantic και δεκάδων άλλων εταιρειών που για δεκαετίας ενέμπνεε χιλιάδες εργαζομένους, αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιο του στην Air France-KLM, ως κομμάτι των συμφωνιών που στόχο έχουν να δημιουργήσουν μια νέα παγκόσμια τετραμερή συμμαχία που θα περιλαμβάνει επίσης την China Eastern Airlines και την ήδη συνεργάτη της Virgin, Delta Air Lines.

Η Air France-KLM κατέβαλε στον όμιλο Virgin 220 εκατομμύρια λίρες (286 εκατομμύρια δολάρια) για ένα μερίδιο 31% στην επιχείρηση. Η Delta θα διατηρήσει το 49%, αφήνοντας την Virgin με ένα μερίδιο που φτάνει μόλις το 20%. Ο Μπράνσον θα παραμείνει πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να πετάει κάτω από το σήμα της Virgin.

Ταυτόχρονα, η Delta και η China Eastern θα δώσουν περίπου 375 εκατομμύρια ευρώ (439 εκατομμύρια δολάρια) η κάθε μια στην Air France-KLM, με αντάλλαγμα ένα μερίδιο ύψους10%. Αυτό θα μειώσει το μερίδιο της γαλλικής κυβέρνησης στον όμιλο στο 14% από 18%.

Όλες οι παραπάνω συναλλαγές, βέβαια, υπόκεινται σε κανονιστική έγκριση.

Η συνεργασία αυτή θα αυξήσει τον αριθμό των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ των Η.Π.Α. και Ευρώπης σε πάνω από 300 καθημερινά, από σημαντικούς κόμβους όπως το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, LAX του Λος Άντζελες, Ατλάντα, Αεροδρόμιου Χίθροου του Λονδίνο και το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ.

Οι αεροπορικές εταιρείες θα ενταχθούν επίσης στα προγράμματα συχνών δρομολογίων. Η κίνηση αναμένεται να βοηθήσει τη Virgin και τους συνεργάτες της να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό των παραδοσιακών εταιρειών όπως British Airways, καθώς και νεότερους αερομεταφορείς, όπως η Norwegian Air Shuttle και την νεοσυσταθείσα εταιρεία,

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs