Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Εστειλαν φρεγάτα οι Τούρκοι στην Κύπρο -Να παρακολουθεί τις γεωτρήσεις του West Capella


Κάτω από τουρκικό μάτι συνεχίζονται οι εργασίες του «West Capella» προκειμένου να αρχίσει τις γεωτρήσεις στην...
κυπριακή ΑΟΖ.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Γενικό Επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων η φρεγάτα TCG Gökçeada (F 494) παρακολουθεί το σκάφος που πραγματοποιεί γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο ανοικτά των ακτών της Κύπρου.

«Η φρεγάτα εκπληρώνει το καθήκον της στην ανατολική Μεσόγειο παρακολουθώντας το West Capella το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να πραγματοποιήσει δραστηριότητες γεώτρησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Την Πέμπτη, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου είχε απειλήσει με «μέτρα» εναντίον των «μονομερών», όπως τις χαρακτήρισε, κινήσεων της Λευκωσίας μη κρύβοντας τη νευρικότητα της Άγκυρας μετά την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει τις έρευνες αγνοώντας τις τουρκικές απειλές.

Έχει σημασία να αναφέρουμε ότι κοντά στο σημείο που σταθεροποιείται το πλωτό γεωτρύπανο West Capella βρέθηκε και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush.

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο έπλεε βορειοδυτικά του γεωτρύπανου και αργότερα βορειοδυτικά, εντός του FIR Λευκωσίας και της Κυπριακής ΑΟΖ, πάντα σε σχετικά κοντινή απόσταση από το γεωτρύπανο.

Το «West Capella», που έχει ναυλωθεί από τη γαλλική Total και την ιταλική Eni, έλαβε θέση από την Τετάρτη για την έναρξη ερευνών για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου ανοικτά της Κύπρου, στο πλαίσιο της απόφασης της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκήσει κυριαρχικά της δικαιώματα.

Google+ Followers