Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Μυρίζει μπαρούτι στην Κύπρο: Τουρκική φρεγάτα «πλεύρισε» το West Capella


Άλλαξε ρότα η τουρκική φρεγάτα «Ίμβρος» και κινήθηκε προς την Πάφο, με την ακτοφυλακή της ...
Κυπριακής Δημοκρατίας στέλνει μήνυμα μέσω ασυρμάτου να μην πλησιάσει.




Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kibris Postasi, η φρεγάτα πλησίασε αρκετά το «West Capella» και για το λόγο αυτό επενέβη η ακτοφυλακή στέλνοντας μήνυμα «μην μπείτε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη».

Έγκυρη κυπριακή πηγή ανέφερε ότι οι εργασίες στο γεωτρύπανο "West Capella" συνεχίζονται με βάση τον προγραμματισμό. Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν δύο δρομολόγια ελικοπτέρων από το αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ πλέον στο γεωτρύπανο μεταφέρονται τα απαραίτητα για την έναρξη της γεώτρησης.


Υπενθυμίζεται πως αλλαγή πορείας καταγράφηκε και για το «Μπαρμπαρός» το πρωί του Σαββάτου. Το τουρκικό ερευνητικό ενώ είχε αρχική κατεύθυνση την Μόρφου, το πρωί του Σαββάτου άλλαξε κατεύθυνση και η πορεία του οδεύει προς τα οικόπεδα 5 και 6.

Ένα 24ωρο πριν την έναρξη της γεώτρησης από το πλωτό γεωτρύπανο, το Μπαρμπαρός πλέει ανοικτά της Πάφου με κατεύθυνση τα Οικόπεδα 5 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ, για τα οποία τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης έχουν η Ιταλική ΕΝΙ και η Γαλλική TOTAL.
Πηγή: sigmalive.com

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs