Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

«Βουλιάζει» από τον τουρισμό η Πάρος- Αυξήθηκαν κατά 225% οι αεροπορικές αφίξεις


«Βουλιάζει» από τον τουρισμό φέτος η Πάρος, καταγράφοντας αύξηση κατά 225% στις αεροπορικές αφίξεις και κατά...
12% στις ακτοπλοϊκές.




Χρονιά-ρεκόρ χαρακτηρίζει τη φετινή τουριστική σεζόν ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» τονίζει ότι «στόχος είναι να ευχαριστήσουμε και να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες μας ώστε να αγαπήσουν το νησί και να έρθουν εκ νέου».
.
Ως ισχυρά θετικά στοιχεία της Πάρου αναφέρει μια σειρά από διακοπές διαφορετικών τύπων, που μπορούν να επιλέξουν οι επισκέπτες.

«Οι επισκέπτες στο νησί είναι περισσότερο από Γαλλία, Ιταλία και Αγγλία, αγορές στις οποίες κινούμαστε περισσότερο, αν και υπάρχουν και επισκέπτες από τον Καναδά και όλες τις χώρες» σημειώνει ο κ. Κωβαίος που περιγράφει ως βασική αιτία επιλογής της Πάρου την ξεκούραση, χωρίς να παραλείπει την αναφορά σε «μερίδα των νέων που θα επιλέξουν το νησί με κύριο στόχο να διασκεδάσουν όπως και έτερη μερίδα των τουριστών που επιλέγουν τον προσκυνηματικό τουρισμό».

Κύριος στόχος δε των επαγγελματιών, αλλά και της αυτοδιοίκησης, είναι σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού και η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, κάτι που όπως αναφέρει έχει ήδη επιτευχθεί μέσα στο 2017 ενώ στην κατεύθυνση αυτή θετικά λειτουργεί και το καινούργιο αεροδρόμιο.

Οι προσπάθειες των επαγγελματικών και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η τουριστική σεζόν να αρχίζει πριν το Πάσχα και να τελειώνει τον Οκτώβριο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs