Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Ζευγάρι αγόρασε δρόμο με επαύλεις για 90.000 δολ. -Εξαλλοι οι πλούσιοι κάτοικοι, θα τους χρεώνουν το πάρκινγκ [εικόνες]


Ενα ζευγάρι είναι πλέον οι ιδιοκτήτες ενός εκ των πιο «χλιδάτων» δρόμων του Σαν Φρανσίσκο και αναζητούν τρόπους για να κάνουν ...
απόσβεση.




Η Τίνα Λαμ και ο Μάικλ Τσενγκ απέκτησαν την Presidio Terrace για 90.000 δολάρια, σε δημοπρασία του δήμου. Πρόκειται για έναν οβάλ ιδιωτικό δρόμο, με 35 επαύλεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα, σκέφτονται ακόμη και να χρεώνουν τους κατοίκους του δρόμου για το παρκάρισμα στον δρόμο τους, σύμφωνα με την εφημερίδα San Francisco Chronicle που αποκάλυψε το θέμα.

Πρόκειται για περιοχή στην οποία έχουν ζήσει στο παρελθόν γερουσιαστές, δήμαρχοι και άλλες προσωπικότητες του Σαν Φρανσίσκο, φυλάσσεται όλο το 24ωρο και έχει πύλη για να μένουν μακριά οι περίεργοι. Κι όμως, πλέον ο δρόμος, το πεζοδρόμιο και όποιο άλλο «κοινό έδαφος»- όπως τα δέντρα- ανήκει πια στο ζευγάρι. 


Ολο αυτό δεν ικανοποίησε διόλου τους ιδιοκτήτες των πανάκριβων σπιτιών, παρότι όπως φαίνεται το όλο ζήτημα προέκυψε από δικό του λάθος. Η ένωση των ιδιοκτητών δεν πλήρωσε φόρο ιδιοκτησίας για τρεις δεκαετίες. Εκείνοι υποστηρίζουν ότι αυτό συνέβη γιατί οι αρμόδιες αρχές έστελναν την ειδοποίηση σε έναν λογιστή με τον οποίο οι ιδιοκτήτες δεν συνεργάζονταν από τη δεκαετία του '80.

Τελικά ο δήμος αποφάσισε να βάλει πλειστηριασμό τον δρόμο, για να λάβει απλήρωτους φόρους και πρόστιμα ύψους 994 δολαρίων. Οι Τσενγκ και Λαμ άδραξαν την ευκαιρία και με 90.100 δολάρια απέκτησαν την ιδιοκτησία, τον Απρίλιο του 2015, αλλά αυτό έγινε γνωστό μόλις τώρα, ενώ οι κάτοικοι το έμαθαν στις 30 Μαΐου.


Το ζευγάρι μιλά με δικηγόρους, για να βρει τρόπους να αξιοποιήσουν την αγορά που έκαναν. Μεταξύ άλλων, σκέφτονται να χρεώνουν για τις 120 θέσεις πάρκινγκ στον δρόμο που τους ανήκει με ένα «λογικό ενοίκιο», όπως λέει ο Τσενγκ. Αν οι ιδιοκτήτες αρνηθούν, μπορούν να παρκάρουν έξω από την πύλη.

Πάντως, οι πλούσιοι κάτοικοι του δρόμου δεν είναι διατεθειμένοι να το αφήσουν να περάσει όλο αυτό. Εκαναν αγωγή στο ζευγάρι και τον δήμο, προκειμένου να εμποδίσουν τους Τσενγκ και Λαμ να πουλήσουν τον δρόμο σε κάποιον άλλον, ενώ έχουν κάνει αίτηση για ανάκληση της πώλησης. Οπως τονίζουν, ο δήμος όφειλε να τους ενημερώσει για τον πλειστηριασμό.


Φωτογραφία: AP

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs