Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΠΓΔΜ: Προ του πολιτικού «χάους»- Οι αυτοδιοικητικές εκλογές ως το επόμενο «στοίχημα» του Ζ.Ζάεφ


Ο πρόεδρος του βουλγαρικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Focus, Κρασιμίρ Ουζούνοφ...
, σε συνέντευξή του, απευθύνει προειδοποιήσεις, όσον αφορά τις κρίσιμες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης στα Σκόπια το φθινόπωρο.




Τα αποτελέσματα αυτών, αναμένεται να κρίνουν εάν ο σωβινιστής ψευδομακεδόνας και... όπως φημολογείται, Έλληνας εξωμότης πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι (Νικόλας Γρούιος) θα βρεθεί εκτός πολιτικής ή η χώρα θα οδηγηθεί σε νέα αποσταθεροποίηση.


Δείτε το καίριο απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Ουζούνοφ:

«Πρόκειται για την αποφασιστική μάχη για το VMRO-DPMNE υπό την ηγεσία του Γκρούεφσκι», λέει ο Ουζούνοφ και συνεχίζει: «Αν χάσει τους μισούς δήμους, ο Γκρούεφσκι θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος. Τότε το VMRO-DPMNE μπορεί και να γίνει κανονικό κόμμα. Επομένως, ο Γκρούεφσκι θα επιδιώξει νίκη με κάθε θυσία.

Η σημερινή κατάσταση, όμως, είναι πολύ δύσκολη για τον Ζάεφ [σ.σ. σοσιαλδημοκράτη σκοπιανό Πρωθυπουργό], ο ίδιος έχει μόνο 3 δήμους, το VMRO-DPMNE έχει 60 δήμους και περίπου 15 δήμους έχουν οι Αλβανοί.

Δηλαδή, αν ο Ζάεφ κερδίσει 15-20 δήμους, αυτό θα ήταν μια μεγάλη πρόοδος θα προκαλέσει την κατάρρευση του κύρους της νυν ηγεσίας του VMRO-DPMNE.

Αν, όμως, ο Ζάεφ παραμείνει με τους δήμους που έχει και σήμερα ή Θεός φυλάξει χάσει τις τοπικές εκλογές, τότε θα μπορούσαν να υπάρξουν και πρόωρες βουλευτικές εκλογές, τις οποίες πιθανότητα θα τις κερδίσει ο Γκρούεφσκι.

Τότε δεν αποκλείω να υπάρξει και κάποιο είδος αποκατάστασης του καθεστώτος του Γκρούεφσκι που θα ήταν μοιραίο για τη "Μακεδονία".

Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο άσκησης ψήφου, σε ορισμένες περιοχές, κατά της Βουλγαρίας, δηλ. κατά των πολιτικών που πρόδωσαν την "μακεδονική" μειονότητα, που πρόδωσαν την "μακεδονική" ιστορία και υπέγραψαν την συμφωνία με τη Βουλγαρία».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs