Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Κρυφή Δημοσκόπηση φωτιά: Πώς καίει τον Μητσοτάκη. Ποιο κόμμα φάντασμα στα ύψη. Τρόμος


Ποια η νέα κρυφή δημοσκόπηση που γίνεται τρόμος για τον Μητσοτάκη;

Σε αναμμένα κάρβουνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από...
μυστικές έρευνες της ΝΔ που δείχνουν ανάκαμψη ΣΥΡΙΖΑ




Τρίτη 1η Αυγούστου του σωτήριου έτους 2017. Τα τηλέφωνα των στελεχών του επικοινωνιακού τιμ της ΝΔ έχουν πάρει φωτιά, καθώς άρχισαν να καλούν φίλους τους δημοσιογράφους και εκδότες εφημερίδων και καναλιών.

Ο λόγος της νυχτερινής πρεμούρας; Οι πληροφορίες που έφτασαν στο Μοσχάτο από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις καταγράφουν αναστροφή του δημοσκοπικού κλίματος για την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, όλες οι κυλιόμενες που έγιναν για λογαριασμό της ΝΔ, και όχι μόνο, αμέσως μετά την επιτυχημένη –κατά γενική ομολογία– έξοδο της χώρας στις αγορές δείχνουν σημαντική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και πτώση της ΝΔ.

Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν πως η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων σ’ αυτά τα γκάλοπ –με την όποια αξιοπιστία έχουν πλέον οι εταιρείες δημοσκοπήσεων– κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους.


Κωδικός «παραπληροφόρηση»

Μόλις στη ΝΔ πληροφορήθηκαν τα κακά νέα σήμανε συναγερμός. Επειτα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μοσχάτο δόθηκε εντολή από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να κινητοποιηθούν άπαντες και να έρθουν σε επαφή με τις… φίλιες δυνάμεις στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τη διαρροή, που εκφράστηκε με τη μορφή παραπολιτικών, «δεν υπάρχει αλλαγή κλίματος υπέρ ΣΥΡΙΖΑ στα γκάλοπ», καθώς και «αυτά τα λέει το Μαξίμου για να τονώσει το ηθικό των στελεχών του».

Επίσης, κορυφαίο στέλεχος του επικοινωνιακού τομέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε σε κάποιους φιλικά προσκείμενους στη ΝΔ συντάκτες πως «η εικόνα που έχουμε εμείς είναι ότι το προβάδισμα της ΝΔ παραμένει σταθερό με τάσεις διεύρυνσης», προσθέτοντας πως «καθαρή εικόνα θα έχουμε το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου», όταν ο κόσμος επιστρέψει από τις διακοπές του.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι αυτή που αναφέρθηκε στην αρχή του ρεπορτάζ: τα ποσοστά της ΝΔ υποχωρούν και ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάμπτει. Και μάλιστα ανακάμπτει στο μέσον της κυβερνητικής θητείας και στη χειρότερη φάση του:

έχοντας απέναντί του την τρόικα, εξωτερικού και εσωτερικού, τα ΜΜΕ να τον πολεμούν λυσσωδώς καθημερινά και κομμάτι της Δικαιοσύνης να προσπαθεί, αγκαζέ με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, να τον πλήξει με διάφορες δικαστικές αποφάσεις για θέματα μείζονος σημασίας.


Προβληματισμός και κατήφεια

«Ηταν θέμα χρόνου να αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις η λάθος στρατηγική που ακολουθεί ο Κυριάκος» εξηγούσε έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος της ΝΔ. «Δεν μπορεί», συμπλήρωσε, «να είσαι μονίμως ο γκρινιάρης, ο ταραξίας και μηδενιστής της πολιτικής ζωής και ταυτόχρονα να προσδοκάς στην επιβράβευση των πολιτών».

Σύμφωνα με τον συνομιλητή μας, η ΝΔ από τη μέρα που έγινε αρχηγός ο Κυρ. Μητσοτάκης μετακινήθηκε πιο δεξιά ακόμη και από εκεί που βρισκόταν επί ημερών Σαμαρά. «Ο Κυριάκος είχε την ευκαιρία να αποποιηθεί την κληρονομιά του… πνεύματος του Μπαλτάκου που του άφησε ο Σαμαράς.

Αντ’ αυτού ο ίδιος θεώρησε σκόπιμο να κάνει τη ΝΔ εικόνα και ομοίωμα του Αδωνη Γεωργιάδη και όσων έχουν την ίδια πολιτική αισθητική. Και δυστυχώς είναι αρκετοί αυτοί σήμερα μέσα στη ΝΔ» πρόσθεσε με νόημα.

Την ίδια άποψη περί λανθασμένης στρατηγικής έχουν και στο καραμανλικό στρατόπεδο. «Είναι αδιανόητο και προσβάλλει την ιστορία της κεντροδεξιάς και φιλελεύθερης παράταξης να βαδίζει στα ακροδεξιά μονοπάτια του Βορίδη και του Αδωνη» τονίζει στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή.

Στις συζητήσεις που γίνονται στο καραμανλικό μπλοκ δεν παραβλέπονται οι ασκήσεις «λάσπης και συκοφάντησης» στις οποίες επιδίδονται κάποιοι μέσα από τη ΝΔ εναντίον του πρώην πρωθυπουργού.

Επίσης, παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως μάθαμε από αξιόπιστη πηγή, την «αφωνία» της επίσημης ΝΔ για την καταδίκη του πρώην ισχυρού άνδρα της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

«Ο Μητσοτάκης τόσες συνεντεύξεις δίνει κάθε εβδομάδα και δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για τον Γεωργίου που πείραξε τα στοιχεία και φούσκωσε το έλλειμμα το 2009;» είναι το σκωπτικό και ρητορικό ερώτημα που θέτουν οι καραμανλικοί προς τον πρόεδρο της ΝΔ.

Είναι μάλιστα τόσο έντονος ο προβληματισμός τους, που έχουν εισηγηθεί είτε να γίνει διάβημα από πλευράς Κ. Καραμανλή προς τον Κυρ. Μητσοτάκη είτε ο πρώην πρωθυπουργός να προχωρήσει σε δημόσια παρέμβαση.

«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι ντροπή να εκφράζει τη ΝΔ ο Αδωνης και αυτοί που του έχουν δώσει τις ευλογίες τους» λένε με νόημα, δείχνοντας κυρίως προς την πλευρά του Αντ. Σαμαρά. Κοντολογίς, στη ΝΔ είναι μια ωραία ατμόσφαιρα τελικά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs