Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Χάος στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης -Απεργεί το προσωπικό ασφαλείας


Καθυστερήσεις και ουρές για γερά νεύρα είναι η εικόνα που παρουσιάζει το διεθνές αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης....



Την Παρασκευή ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε το προσωπικό ασφαλείας με αποτέλεσμα να επικρατεί το απόλυτο χάος στο αεροδρόμιο El Prat, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ισπανία με την περισσότερη κίνηση, μετά το Barajas στη Μαδρίτη.

Η αναμονή προκειμένου οι επιβάτες να περάσουν στις αίθουσες αναχωρήσεων ξεπερνά τη μία ώρα σε ορισμένα τμήματα του αεροδρομίου, όπως καταγγέλλουν οι ταξιδιώτες.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Eulen, παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στο αεροδρόμιο, πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας διάρκειας μιας ώρας διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν κηρυχθεί για την 6η, 7η, 11η και 13η Αυγούστου, ενώ απειλούν ότι θα κατέβουν σε απεργία από την 14η Αυγούστου εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου Aena απάντησε ήδη ότι ενδέχεται να επιβάλει κυρώσεις στην Eulen διότι δεν κατάφερε να τηρήσει τους όρους παροχής των υπηρεσιών της έπειτα από πολλές ημέρες πολύωρης αναμονής στο El Prat τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια μιας κινητοποίησης που η Aena περιέγραψε ως «αδέσποτη απεργία».

Τουλάχιστον 1.000 επιβάτες έχουν χάσει τις πτήσεις τους στο αεροδρόμιο El Prat από τα τέλη Ιουλίου εξαιτίας των κινητοποιήσεων του προσωπικού ασφαλείας, σύμφωνα με την Ένωση Εταιρειών Πολιτικής Αεροπορίας της Ισπανίας (Aceta).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs