Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Δείτε το νέο γκράφιτι που «τρελαίνει» την Αθήνα


Παρακολουθώντας τα πολύ ενεργά social media του γνωστού και μη εξαιρετέου street artist με το όνομα...
WD, που έχει γεμίσει την Aθήνα με αριστουργήματα τοίχου, τον βλέπουμε να μαγεύει τους δρόμους του Καναδά, καλεσμένος σε έκθεση για γκράφιτι.




Μας έχουν μπει ψύλλοι στα αυτιά και φοβόμαστε μήπως αυτό ήταν, πάει, πέταξε το πουλάκι για άλλες γειτονιές. Θέλουμε να ελπίζουμε όμως πως απλά, μόλις τελειώσει τις δουλειές του, θα γυρίσει πίσω στην Αθήνα.

«Η τεχνολογία είναι ένα εργαλείο για να βοηθάει αλλά και για να καταστρέφει τους ανθρώπους. Αυτό είναι ένα παράδοξο φαινόμενο της εποχής μας, κι είμαστε αναγκασμένοι να έρθουμε αντιμέτωποι με αυτό» είχε πει ο πελώριος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, Φρανκ Χέρμπερτ, σε συνέντευξη του πίσω στα 1982.

Αυτό είναι και το σχόλιο του WD που συνοδεύει το τελευταίο του έργο με τίτλο «Helper» που κοσμεί τους τσιμεντένιους τοίχους της πόλης μας. Και όπως μπορείς να δεις είναι ένα πραγματικά εύστοχο σχόλιο σχετικά με την τεχνολογία, στα χνάρια της ρήσης του συγγραφέα, αλλά και μια πικρή παραδοχή για την έλλειψη ευαισθησίας που βιώνουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα στη χώρα μας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs