Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Καραμανλής: Θα εξαντλήσει την τετραετία ο Τσίπρας – Δείτε γιατί…


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Καραμανλής προβλέπει ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η τρίτη αξιολόγηση....
Θα αποτελέσει δε και τον βασικό παράγοντα για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.




Ο Κ. Καραμανλής εκτιμά ότι ο Τσίπρας θέλει να εξαντλήσει την τετραετία για να έχει την ευκαιρία, να βγάλει εκείνος την χώρα από το μνημόνιο, με το τέλος του προγράμματος το 2018.

Θέλει επίσης να αυξήσει δραστικά την εκλογική του πελατεία με τις εξής μεθόδους:

1. Με διαρκείς διορισμούς με κάθε ευκαιρία, όπως με την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, όπου «αφεντικό» μπήκε ο πατέρας του δεξιού χεριού του Τσίπρα, του κ. Παπά δηλαδή και με την κατάργηση της χρησιμοποίησης ιδιωτών για την καθαριότητα στα νοσοκομεία και τον διορισμό καθαριστριών, παρά το διπλάσιο κόστος για το δημόσιο.


2. Με εποχιακούς διορισμούς συμβασιούχων, που θα πρέπει να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, για να επαναπροσληφθούν σαν συμβασιούχοι.


3. Με την διεύρυνση της παροχής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και τον μη έλεγχο της μαύρης περιστασιακής απασχόλησης που επιτρέπει σε συνταξιούχους και λήπτες των προνειακών επιδομάτων να κάνουν αρπαχτές και να τρώνε «γλυκό ψωμί».


4. Το κλείσιμο όλων των κόκκινων δανείων, που οι τράπεζες θα πάρουν όσο όσο για να τα κλείσουν, αλλιώς θα τα πάρουν όλα τα ξένα funds. Την κίνηση αυτή, θα εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας, ότι χάρισε όλα τα δάνεια. Πολλοί θα ακούσουν, αλλά λίγοι θα καταλάβουν, ότι τα δάνεια χάρισαν οι τράπεζες και όχι ο Τσίπρας.


Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κ. Καραμανλή, υπάρχουν δύο κρίσιμοι παράγοντες, από τους οποίους εξαρτώνται τα πάντα.

Πρώτος παράγοντας είναι οι μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες θα πιέσουν τώρα αφόρητα οι δανειστές. Σε αυτές περιλαμβάνονται πολιτικές που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποφύγει και που δεν ψήφισαν ούτε οι προηγούμενες μη αριστερές κυβερνήσεις.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι τα δημοσιονομικά της χώρας. Εάν δεν πάνε καλά, τότε οι δανειστές θα απαιτήσουν νέα μέτρα τα οποία πιθανόν να φέρουν λαϊκή εξέγερση.

Ο Κ. Καραμανλής πιστεύει ότι η ΝΔ θα κάνει μία μεγάλη νίκη στις εκλογές, οι οποίες όμως αργούν, αφού για να ολοκληρωθεί το σχέδιο Τσίπρα, χρειάζεται χρόνος.

Ωστόσο, δεν ξέρω αν θα έπρεπε να δώσω βάση στην αισιοδοξία του Καραμανλή για νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αφού ο κόσμος άρχισε να μαθαίνει να διάγει τον «λιτό βίο», του Βαρουφάκη και να είναι ικανοποιημένος με τα επιδόματα και τις μαύρες αρπαχτές από περιστασιακά μεροκάματα, έχοντας ξεχάσει τις μέρες που ζούσε πριν τα μνημόνια, έχοντας κλασικά, μνήμη χρυσόψαρου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs