Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Φελντέιν: Ένιωσα αμήχανα που θα φοράω κόκκινα


Μετά από δύο χρόνια παρουσίας του στα ελληνικά γήπεδα με την πράσινη φανέλα του Παναθηναϊκού...
, ο Τζέιμς Φελντέιν θα συνεχίσει την καριέρα του με τα κόκκινα του Ερυθρού Αστέρα, 





κάτι που του δημιουργεί περίεργα συναισθήματα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος με συνέντευξή του. Ο 29χρονος γκαρντ, ωστόσο, τόνισε ότι είναι μέρος της δουλειάς αυτό και πως περιμένει τους φίλους του «τριφυλλιού» να δείξουν κατανόηση για το γεγονός.

Επίσης, με τις δηλώσεις του στην «Πράσινη» ο Δομηνικανός μίλησε και για τον λόγο που δεν μπόρεσε να στεριώσει στους πρωταθλητές Ελλάδας, τονίζοντας ότι τους τελευταίους μήνες παραμονής του σε αυτούς απογοήτευσε με την απόδοσή του τον εαυτό του. Μάλιστα, σημείωσε ότι ο Παναθηναϊκός είναι «ο καλύτερος σύλλογος που έπαιξα ποτέ».


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

- Πως νιώθεις για το νέο βήμα στην καριέρα σου;

«Είμαι ενθουσιασμένος επειδή είναι ακόμη ένα σπουδαίο βήμα στην καριέρα μου. Πηγαίνω σε μια μεγάλη ομάδα, που έχει τη δική της ιστορία και μου αρέσει που θα παίξω εκεί. Είναι μια ομάδα που επίσης την αγαπάει πολύ ο κόσμος της, υπάρχει δυναμική και εκρηκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδό της, αν και εγώ πηγαίνω εκεί έχοντας ήδη ζήσει τη δύναμη του ΟΑΚΑ. Τώρα θα έχω την ευκαιρία να δω τη διαφορά των δύο ομάδων, αλλά και των δύο χωρών. Θα είναι ακόμα μια ωραία πόλη και χαίρομαι που θα ζήσω εκεί».


- Νιώθεις καθόλου περίεργα που θα πας σε ομάδα με κόκκινα και δη σε αυτή του Ερυθρού Αστέρα;

«Αναμφισβήτητα! Είναι λίγο περίεργο, σίγουρα. Το νιώθω ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . Ένιωσα πολύ περίεργα ακόμα και όταν έβαλα φωτογραφία μου με φανέλα του Ερυθρού Αστέρα στο Instagram. Ένιωσα αμήχανα. Βέβαια, είναι μέρος της δουλειάς μου και πρέπει να το αποδεχτώ. Ελπίζω να το καταλάβουν και οι φίλαθλοί του Παναθηναϊκού όταν θα έρθω στην Αθήνα. Αυτή η απόφαση έχει να κάνει με το μέλλον μου, με τη δουλειά μου. Συνεπώς, δεν μπορώ να βάλω τα συναισθήματά μου πάνω από το μέλλον μου. Πρέπει να προχωρήσω και να συνηθίσω τη νέα μου ζωή. Τώρα θα κοιτάξω το μέλλον μου και ελπίζω οι φίλοι του Παναθηναϊκού να δεχθούν το μέλλον μου».


- Μετά από δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό τι γεύση σου μένει;

«Ήταν δύο πολύ έντονα χρόνια με πολλές καλές, αλλά και κάποιες κακές στιγμές. Ήταν η καλύτερη ομάδα της καριέρας μου. Ο καλύτερος σύλλογος, ο καλύτερος οργανισμός που έπαιξα ποτέ. Έμαθα πολλά, έγινα καλύτερος και κατάφερα να μπω στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και είναι πως είναι να παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα. Μακάρι να έμενα κι άλλο, αλλά έτσι είναι η ζωή, πρέπει να προχωράς. Ήταν μια πολύ καλή θητεία για εμένα. Μου μένει μια καλή γεύση. Σκέφτομαι μόνο τα καλά. Τώρα έχω ένα νέο ξεκίνημα μπροστά μου και προχωράω».


- Νιώθεις απογοητευμένος με την αποχώρησή σου;

«Είμαι απογοητευμένος για τον εαυτό μου. Δεν έκανα αυτά που έπρεπε για να διεκδικήσω κάτι καλύτερο στον Παναθηναϊκό. Τους τελευταίους μήνες δεν ήμουν καλός, είχα κάποια άσχημα παιχνίδια, υπήρχαν πολλές φήμες για εμένα. Απογοήτευσα τον εαυτό μου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με την ομάδα ή με τον πρόεδρο, τον Πασκουάλ ή τον Μάνο Παπαδόπουλο. Ήταν απόφασή τους και έπρεπε να την δεχθώ».


- Πώς ήταν η σχέση σου με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού;

«Είναι εξαιρετικοί άνθρωπο! Όλοι τους! Θέλουν να δουν την ομάδα τους να πηγαίνει όλο και ψηλότερα. Κάνουν ό,τι μπορούν για να επιστρέψει στο Final 4. Είναι παθιασμένοι με την ομάδα. Ο κόουτς προσπαθεί να ανεβάσει κι άλλο επίπεδο την ομάδα. Πιστεύω ότι φέτος θα πάει ακόμα καλύτερα. Θα είναι πιο άνετος, θα έχει περισσότερο χρόνο για να δουλέψει με την ομάδα του. Επίσης, εκτιμώ πολύ τον πρόεδρο, είχαμε μια πολύ καλή επαφή πάντα. Όσο για τον Μάνο Παπαδόπουλο; Είναι απλά ο Μάνος Παπαδόπουλος! Ένας άνθρωπος που αγαπά πολύ την ομάδα και προσπαθεί πολύ για αυτήν. Θέλω πολύ να τους δω όλους αυτούς, όταν θα έρθω στην Αθήνα».


- Τι θα σου λείψει περισσότερο;

«Θα μου λείψουν όλα! Η ομάδα, η Αθήνα, ο κόσμος της ομάδας! Ειδικά ο κόσμος! Αυτό το εκπληκτικό κοινό, αυτή η απίστευτη ατμόσφαιρα που έφτιαχναν στο ΟΑΚΑ. Έδιναν τρομερή αγάπη στην ομάδα και ώθηση στους παίκτες της. Θα μου λείψουν και αυτά που μου έγραφαν στο Instagram. Ακόμα και τα αρνητικά! Γιατί μου έδιναν κίνητρο. Θα μου λείψουν όλα αυτά».


- Μπορεί να αισθάνεσαι απογοητευμένος με τον εαυτό σου, ωστόσο ήσουν κομμάτι της επιτυχημένης σεζόν, με την κατάκτηση του νταμπλ. Ποιο ήταν το συναίσθημα του πέμπτου τελικού;

«Ήταν μια απίστευτη σεζόν για την ομάδα, αφού κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή. Πήραμε το νταμπλ και κάναμε τον Παναθηναϊκό ξανά πρωταθλητή. Παρά τις δυσκολίες, τα καταφέραμε. Ήταν μια χρονιά που δεν θα ξεχάσω. Επίσης, ήμουν MVP στον τελικό του Κυπέλλου. Ήταν η πρώτη τέτοια διάκριση της καριέρας μου. Το τελευταίο παιχνίδι στο ΣΕΦ ήταν τρομερό. Κερδίσαμε και πήραμε το πρωτάθλημα εκεί μέσα. Κάθε φορά που πηγαίνω εκεί θα θυμάμαι αυτόν τον πέμπτο τελικό. Ευχαριστώ τους πάντες για τις αναμνήσεις».


- Τι έμαθες στον Παναθηναϊκό; Βλέπεις τον εαυτό σου να βελτιώθηκε ή να ωρίμασε μπασκετικά;

«Πρώτα από όλα, πριν πάω στον Παναθηναϊκό, κανείς δεν ήξερε ποιος είμαι. Ο κύριος Γιαννακόπουλος μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε κορυφαίο επίπεδο και σε μια μεγάλη ομάδα, όπου ο κόσμος με έμαθε. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ο Παναθηναϊκός θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Σίγουρα με ωρίμασε αυτή η θητεία. Ίσως να μην ήμουν έτοιμος να παίξω σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, αλλά παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, ο Καλάθης, ο Φώτσης, με βοήθησαν πάρα πολύ. Είναι επαγγελματίες, είναι πολύ καλοί συμπαίκτες και εξαιρετικά παιδιά. Θα θυμάμαι όλα όσα μου είπαν. Με πίστεψαν και τους είμαι ευγνώμων. Ήμουν τυχερός που έπαιξα με τον Διαμαντίδη στην τελευταία του χρονιά. Είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα ποτέ, είναι απίστευτο που έπαιξα μαζί του. Έχουμε καλή σχέση και κάθε φορά που τον βλέπω συζητάμε. Ελπίζω να τον δω ξανά, όπως και τον Φώτση που επίσης είναι καταπληκτικός τύπος».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs