Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Πρόκληση χωρίς τέλος στη Χρυσή: Οι καντίνες της ντροπής άνοιξαν ξανά με ανασφάλιστους υπαλλήλους


«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», λέει το σοφό ρητό, το οποίο είτε δεν γνωρίζει είτε γράφει...
στα παλαιότερα των υποδημάτων του ο επιχειρηματίας με τις καντίνες της ντροπής στο Γαϊδουρονήσι (Χρυσή), 




καθώς μετά από τον ωκεανό των φορολογικών παραβάσεων, βρέθηκε εκτεθειμένος και ως προς τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις.

Μετά από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου, που έδωσε προσωρινή άδεια λειτουργίας ως τον Οκτώβριο, οι καντίνες- που βρέθηκαν με οκτώ ταμειακές «μαϊμού» και πάνω από 22.000 πλαστές αποδείξεις- άρχισαν να λειτουργούν εκ νέου το περασμένο Σάββατο κι όπως έγραψε το iefimerida, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ήταν με το… μαχαίρι στα δόντια για νέο κύμα ελέγχων. Όπερ και εγένετο. 

Χθες , νωρίς το μεσημέρι, πέντε εφοριακοί πήγαν στο νησί και παρακολούθησαν επί ώρα τη δραστηριότητα των καντίνων, ως πελάτες. Όλα πήγαιναν καλά- οι καντίνες έκοβαν αποδείξεις- ώσπου κάποια στιγμή ζήτησαν τα στοιχεία ασφάλισης για τους επτά εργαζόμενους. Κι εκεί έγινε το «μπαμ», αφού προέκυψε ότι ήταν ανασφάλιστοι. 

Ο ιδιοκτήτης έσπευσε άρον- άρον να ασφαλίσει τους εργαζόμενους, αλλά ο φάκελος απεστάλη από την ΑΑΔΕ στον ΕΦΚΑ και αυτός θα καταβάλει το προβλεπόμενο πρόστιμο: 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο, δηλαδή συνολικά 73.500 ευρώ. 

Την ίδια ώρα, σημειώθηκαν τα πρώτα παρατράγουδα σε επιχειρήσεις, όπου επιχειρήθηκε να σπάσει το «λουκέτο». Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, σε ένα καφέ- μπαρ στο οποίο είχε μπει «λουκέτο» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ ανακάλυψε το πρωί της Κυριακής ότι ο ιδιοκτήτης του είχε παραβιάσει τη σφραγίδα και το λειτουργούσε εκ νέου. Το 48ωρο «λουκέτο» μετατράπηκε αυτομάτως σε κλείσιμο για 10 ημέρες, ενώ ανάλογη κατάληξη είχε εστιατόριο στη Σάμο, όπου παρουσία αστυνομικών η ιδιοκτήτριά του έσκισε το αυτοκόλλητο στην είσοδο αρνούμενη να δεχθεί το «λουκέτο». Πέρα από το αυτόφωρο, το κατάστημα έκλεισε για 12 ημέρες.

«Λουκέτα» 48 ωρών, μπήκαν από την ΑΑΔΕ σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων (λειτουργούσε με τη μέθοδο του franchise) στο Ηράκλειο στην Κρήτη, σε πολύ γνωστό σουβλατζίδικο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε beach bar στο Εράσμιο στην Ξάνθη, καθώς και σε καφέ- μπαρ στην Αχλαδερή στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν είχαν εκδοθεί καθόλου αποδείξεις στην καντίνα στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή- Θάσος και επιβλήθηκε πρόστιμο, καθώς δεν μπορεί, βάσει του νόμου, να μπει «λουκέτο».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs