Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Αναβλήθηκε η δίκη του συμβασιούχου που μαχαίρωσε τον δήμαρχο Ελευσίνας


Η απουσία του δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Τσουκαλά από την αίθουσα του Μονομελούς Αυτόφωρου στάθηκε η...
αιτία για την αναβολή της δίκης του 35χρονου συμβασιούχου που κατηγορείται ότι τον τραυμάτισε με μαχαίρι, την περασμένη Δευτέρα.




Το δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε να γίνει η δίκη του, αποφάσισε την αναβολή της υπόθεσης, για τις 8 Σεπτεμβρίου, κρίνοντας πως η κατάθεση του δημάρχου, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται, είναι «κρίσιμη για να εξακριβωθεί η νοητική κατάσταση του κατηγορουμένου την ώρα της επίθεσης».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος, για τα πλημμελήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας, αναμένεται να επικαλεστεί ακαταλόγιστο για την πράξη του.

«Ο,τι έκανε, το έκανε σε μία στιγμή παροξυσμού. Ζητάει συγνώμη», λένε οι δικοί του άνθρωποι υπογραμμίζοντας πως ο 35χρονος δεν είχε διαφορές με τον δήμαρχο Ελευσίνας και ούτε του επιτέθηκε λόγω δυσαρέσκειας εξαιτίας της επερχόμενη λήξη της σύμβασής του.

«Φροντίστε μέχρι να γίνει η δίκη σας να έχετε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα», προέτρεψε η πρόεδρος του δικαστηρίου τον 35χρονο κατηγορούμενο ενώ λίγο νωρίτερα απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε, μέσω του συνηγόρου του, για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Μάλιστα, ο κ. Τσουκαλάς φέρεται στην κατάθεση του στην αστυνομία να έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη και τιμωρία του 35χρονου. Σε αυτή την κατάθεση αναμένεται να επιμείνει και ενώπιον του δικαστηρίου, σύμφωνα με τον συνεργάτη του που κατέθεσε σήμερα επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να διαβιβαστεί η δικογραφία της υπόθεσης στην Εισαγγελία προκειμένου ο κατηγορούμενος να διωχθεί με τη βαρύτερη κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Ωστόσο, το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs