Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Οι “ηλεκτρισμένοι” διάλογοι Τραμπ-Νιέτο για το τείχος του Μεξικού


Η εφημερίδα Washington Post αποκαλύπτει τους “ηλεκτρισμένους” διαλόγους που διημείφθησαν...
κατά την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του αμερικανου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον μεξικανό ομόλογο του, Ενρίκε Πένια Νιέτο.




Στην τηλεφωνική επικοινωνία, που έλαβε χώρα στις 27 Ιανουαρίου, συζητήθηκε κυρίως το θέμα του τείχους που ο Τραμπ υποσχέθηκε προεκλογικά να χτίσει κατά μήκος των αμερικάνικων συνόρων.

Στην συνομιλία του ο αμερικανος πρόεδρος προσπαθεί να πείσει τον Νιέτο να σταματήσει να λέει δημοσίως πως η κυβέρνηση του δεν θα πληρώσει για το έργο αυτό.

“Δεν μπορείς να λες αυτά τα πράγματα στα ΜΜΕ”, λέει με έντονο τόνο στον Νιέτο.

Ο Τραμπ λέει ξεκάθαρα πως αναγνωρίζει πως η χρηματοδότηση του τείχους θα γίνει με εναλλακτικούς τρόπους, αλλά απείλησε τον μεξικανό πρόεδρο πως θα κόψει κάθε επικοινωνία μαζί του αν συνεχίσει να διαλαλεί πως η κυβέρνηση του Μεξικού δεν θα πληρώσει ούτε ένα σεντ για το έργο.

“Η χρηματοδότηση για το τείχος θα γίνει με κάποιο τρόπο και κάποια στιγμή οι λεπτομέρειες της θα γίνουν γνωστές. Αλλά αν συνεχίσεις να λες πως το Μεξικό δεν θα πληρώσει για το τείχος, τότε δεν θέλω να σας ξανασυναντήσω, γιατί δεν θα μπορώ να ζήσω (sic) με αυτό”, καταλήγει ο Τραμπ.

Στα ίδια ντοκουμέντα, βγήκαν στο φως και οι ατάκες του Τραμπ μετά το περιβόητο τηλεφώνημά του με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Μαλκομ Τέρνμπουλ, μια ήμερα αργότερα.

“Αρκετά! Ως εδώ! Κάνω τόσα τηλεφωνήματα κάθε μέρα κι αυτό ήταν το πιο δυσάρεστο μέχρι στιγμής”, λέει ο Τραμπ αμέσως μετά την έντονη διαφωνία του με τον Τέρνμπουλ στο προσφυγικό ζήτημα.

“Μέχρι και το τηλεφώνημα με τον Πούτιν ήταν πιο ευχάριστο από αυτό. Είναι γελοίο!”, καταλήγει οργισμένος.

Ο Λευκός Οίκος μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στις αποκαλύψεις της εφημερίδας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs