Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Στην τρίτη θέση των πιο θρησκευόμενων στον κόσμο οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου


Έρευνα της Gallup International αναφέρει ότι οι κάτοικοι του Κοσσυφοπεδίου καταλαμβάνουν την τρίτη θέση παγκοσμίως...
ως οι πιο θρησκευόμενοι, μαζί με την Ινδία, την Ακτή του Ελεφαντοστού, την Γκάνα και την Παπούα της Νέας Γουινέας.




Η έρευνα, εκτός των άλλων, δίνει και τη δυνατότητα να αντιληφθεί κανείς, τον θρησκευτικό φανατισμό των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, καθώς οι Αλβανοί Κοσοβάροι πρωτοστατούν στην ένταξη -των αλλοδαπών- στην τρομοκρατική οργάνωση των φανατικών ισλαμιστών μαχητών του Ισλαμικού κράτους, στη Συρία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με την έκθεση για το τρέχον έτος, η πιο θρησκευόμενη χώρα στον κόσμο είναι η Ταϊλάνδη, όπου δηλώνουν ‘φανατικά πιστοί’ το 98% του πληθυσμού.

Στη δεύτερη θέση είναι η Νιγηρία με 97%, ενώ στο Κοσσυφοπέδιο το 94% του πληθυσμού δηλώνει απόλυτα θρησκευόμενο.

Στην έρευνα συμμετείχαν 66.000 άνθρωποι από 68 χώρες από όλον τον κόσμο. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι 6 στους 10 ανθρώπους στον κόσμο (62%) θεωρούν τον εαυτό τους ως θρησκευόμενους, ενώ λιγότερο από το ένα τέταρτο (25%) θεωρούν ότι είναι μη θρησκευόμενοι και το 9% δηλώνουν άθεοι.

Οι λιγότερο θρησκευόμενες χώρες είναι η Κίνα, με 7 στους 10 να δηλώνει άθεοι (67%), ενώ 23% δήλωσε ως μην θρησκευόμενοι και μόνο το 9% ως θρησκευόμενοι.

Ακολουθούν η Σουηδία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Μεγάλη Βρετανία με επτά στους δέκα πολίτες να λένε ότι είναι άθεοι ή ότι δεν πιστεύουν σε οποιαδήποτε θρησκεία.

Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις εκφράζονται με την πίστη στο Θεό, στην Ψυχή, στον Παράδεισο, στον Διάβολο και στη Ζωή μετά Θάνατο.

Πάντως, η πλειοψηφία των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο πιστεύει στην ψυχή κατά 74%, ενώ περίπου το ήμισυ από αυτούς πιστεύει στον παράδεισο (56%), στη ζωή μετά θάνατο (54%) και στον διάβολο (49%).

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs