Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στον Κάλαμο


Ανακοίνωσε εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα αναφορικά με τη μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική....
Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, «η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω της μεταβλητότητας που παρουσίαζε η ένταση και η διεύθυνση του ανέμου,




του είδους της βλάστησης, της ποσότητας της καύσιμης ύλης και του ανάγλυφου της περιοχής εκδήλωσής της και δεν κατέστη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο στο αρχικό της στάδιο».

Παράλληλα, απευθύνει «έκκληση στους συμπολίτες μας που βρίσκονται κοντά στην πληγείσα περιοχή να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 16:16 χθες εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή του Καλάμου Αττικής η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά ενισχύθηκαν και αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 68 οχήματα με 150 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 εθελοντικά οχήματα, 38 υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας, έξι χωματουργικά μηχανήματα, 50 άτομα και τέσσερα μηχανήματα από τις ένοπλες δυνάμεις. Επίσης, με το πρώτο φως της ημέρας οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν με εναέρια μέσα.

Η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω της μεταβλητότητας που παρουσίαζε η ένταση και η διεύθυνση του ανέμου, του είδους της βλάστησης, της ποσότητας της καύσιμης ύλης και του ανάγλυφου της περιοχής εκδήλωσής της και δεν κατέστη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο στο αρχικό της στάδιο.

Πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά καθώς εξελίσσεται σε μεικτή ζώνη κατοικιών και δασικών εκτάσεων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις πέραν του περιορισμού των μετώπων έχουν ως προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Με την ευκαιρία αυτή, απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας που βρίσκονται κοντά στην πληγείσα περιοχή να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs