Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Κρυφός μηχανισμός Άδωνι στη ΝΔ: Ποιο το χοντρό παιχνίδι πίσω από την πλάτη του Μητσοτάκη


Πώς στήνει τον δικό του μηχανισμό στη ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Αναβαθμισμένος εμφανίζεται το...
τελευταίο διάστημα στο εσωκομματικό χρηματιστήριο ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθότι η στρατηγική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία σε μια σειρά ζητήματα φέρει τη δική του σφραγίδα.




Την ίδια στιγμή πυκνώνουν οι ενδείξεις και οι μαρτυρίες ότι σταθερά και με συστηματικό τρόπο στήνει τον προσωπικό του μηχανισμό πίσω ακριβώς από την πλάτη του Κυρ. Μητσοτάκη, με τη συνδρομή προφανώς και του Αντ. Σαμαρά.

Σκοπός του κ. Γεωργιάδη είναι να ενισχύσει τη θέση του στην παράταξη και να δημιουργήσει τις βάσεις για τις μελλοντικές φιλοδοξίες του. Που δεν είναι άλλες από το να καταφέρει να ηγηθεί της ΝΔ ή, αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, να ιδρύσει νέο κόμμα με αμιγώς δεξιά χαρακτηριστικά.

Από την επομένη κιόλας που ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου προωθεί ανθρώπους σε κομματικά πόστα, αναπτύσσει συμμαχίες με στελέχη ανά την επικράτεια, με συνδικαλιστές και γενικώς με πρόσωπα που τη δεδομένη στιγμή θα βγουν μπροστά και θα στηρίξουν την όποια προσπάθειά του.

Οι κινήσεις του αποτελούν κοινό μυστικό στα ενδότερα της ΝΔ, τελούν και εν γνώσει του Κυρ. Μητσοτάκη.

Στελέχη του επιτελείου του, στους οποίους τίθεται το ζήτημα, είτε υποβαθμίζουν τη σημασία και τη σοβαρότητα της υπόθεσης είτε κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

«Ας γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης και δεν πάει να κάνει μετά ό,τι θέλει ο Άδωνης και κάθε Άδωνης», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο ενός εξ αυτών. «Αυτήν τη στιγμή ο Γεωργιάδης δίνει μάχη για να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος κι αυτό είναι που έχει σημασία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κορυφαία στελέχη κάθε άλλο παρά συμμερίζονται την αισιοδοξία και τη… μακαριότητα που επικρατεί στο επιτελείο του αρχηγού της ΝΔ.

Θεωρούν ότι αν ο κ. Γεωργιάδης ισχυροποιηθεί κι άλλο θα αυξήσει την πίεση και τις απαιτήσεις έναντι του κ. Μητσοτάκη, είτε αυτές έχουν να κάνουν με τη στρατηγική της παράταξης είτε με τις επιλογές προσώπων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος έχει υποσχεθεί σε σημαντικό αριθμό στελεχών ότι θα μεσολαβήσει προκειμένου να πάρουν μια θέση στις λίστες του κόμματος για τις επόμενες εκλογές.

Το ίδιο πιθανότατα θα κάνει και μετά τις εκλογές, οπότε και θα διεκδικήσει θέσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο για δικούς του ανθρώπους. Πηγή

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs