Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Ξέχνα το γυμναστήριο! Βρήκαμε τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους για να ασκηθείς στην παραλία


Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει παραλία, cocktails, καλό φαγητό και χαλάρωση κάτω από...
τον καυτό ήλιο.




Είναι η περίοδος όπου οι ρυθμοί πέφτουν αισθητά και το γυμναστήριο αποτελεί άγνωστη λέξη για πολλούς.

Τι συμβαίνει ωστόσο για όσους θέλουν να συνεχίσουν το fit πρόγραμμά τους μακριά από τους… ιδρωμένους τοίχους του γυμναστηρίου;

Το Missbloom.gr έψαξε, βρήκε και σου παρουσιάζει τις καλύτερες ασκήσεις ώστε να γυμναστείς ευχάριστα στην παραλία συνδυάζοντας θάλασσα, ήλιο και ταυτόχρονα να καταφέρεις να συντηρήσεις το σμιλευμένο κορμί σου.



Βελτίωση της φυσικής κατάστασης

Εξοπλισμός: Κολυμβητικές χούφτες

Ξεκινάμε κάνοντας 10 βαθιά καθίσματα (μειώνοντας ή αυξάνοντας, αναλόγως των αντοχών μας). Έπειτα ακολουθεί άσκηση 3-5 δευτερολέπτων δυναμικής άπνοιας μέσα στο νερό (εξαρτάται πάλι ο χρόνος από τις αντοχές του καθενός μας).

Ο κύκλος των ασκήσεων αυτών επαναλαμβάνεται 8 φορές.

Με το συνδυασμό αυτό επιτυγχάνεται η βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης και κυρίως της αναερόβιας ικανότητας καθώς αυξάνεται το επίπεδο γαλακτικού οξέος που παρουσιάζει ανοχή ο οργανισμός . Επίσης, επιτελείται έργο χωρίς οξυγόνο εφόσον οι μύες μπορούν να προσαρμοστούν. Επιπλέον , εξίσου αισθητή βελτίωση παρουσιάζεται στην αερόβια ικανότητα καθώς αυξάνεται το οξυγόνο στις αποθήκες των μυών και ο οργανισμός μπορεί να επανέρχεται πιο γρήγορα στην αρχική του κατάσταση. Τέλος , ο οργανισμός μας λόγω καλής φυσικής κατάστασης θα επανέλθει γρηγορότερα σε κατάσταση ηρεμίας αφού πετυχαίνει χαμηλή καρδιακή συχνότητα και επιπλέον ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.


Άσε το κλασικό ποδήλατο και πιάσε το θαλάσσιο

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Ποιος δεν τρελαίνεται για θαλάσσια σπορ; Διασκέδαση με την παρέα και ταυτόχρονα ο απόλυτος τρόπος για να γυμναστείς. Ξέχνα το βαρετό στατικό ποδήλατο και καβάλησε το θαλάσσιο.

Μία ευχάριστη βόλτα μίας ώρας είναι αρκετή για να γίνει η δουλειά. Αυξάνεις την ένταση απολαμβάνοντας την θάλασσα ενώ κάνεις διαλείμματα ανά 5 λεπτά και τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά.


Κολύμπι

Ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος για καύση λίπους. Βάλε έναν στόχο και ξεκίνα να κολυμπάς. Όσο πιο γρήγορα κολυμπάς, τόσο περισσότερο ενεργοποιούνται όλοι οι μύες του σώματος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs