Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την πύρινη λαίλαπα στα Κύθηρα


«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Οι επόμενες δύο ώρες είναι κρίσιμες. Αν δεν ...
αλλάξει κατεύθυνση ο άνεμος θα μπορέσουμε να θέσουμε υπό έλεγχο τη φωτιά στα Κύθηρα» δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.




Σύμφωνα με τον κ. Καπάκη το μέτωπο της φωτιάς είναι μήκους έξι χιλιομέτρων. Στη μάχη με τις φλόγες μετέχουν πυροσβεστικά οχήματα από όλη την Ελλάδα και σχεδόν το σύνολο των εναέριων μέσων πυρόσβεσης της χώρας. «Πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά. Το έδαφος είναι δύσβατο, με ρείκια και θάμνους, και είναι δύσκολη η πρόσβαση για τα πεζοπόρα τμήματα» σημειώνει ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στην περιοχή Πιτσινιάδες Μυλοποτάμου, στα Κύθηρα.

Τα δύο μεγάλα μέτωπα που υπάρχουν αυτή την ώρα στο νησί είναι στις περιοχές Πιτσινιάνικα και στη Μονή Μυρτιδίων. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι και η αλλαγή της κατεύθυνσής τους.

Αργά χθες το βράδυ ένας πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Ευστράτιο Χαρχαλάκη έχουν καεί μέχρι στιγμής 15.000 στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης, ενώ κάτοικοι του νησιού των οποίων τα σπίτια βρίσκονται κοντά στα πύρινα μέτωπα έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα Κύθηρα ενισχύονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Αυτή την ώρα επιχειρούν στο νησί 84 πυροσβέστες με 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων, 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος, ενώ αναμένονται και άλλες δυνάμεις.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs