Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Κατακτητές της κορυφής οι νέοι στο πόλο: Η Εθνική Νέων Ανδρών κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα


Νέα μεγάλη επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση, καθώς η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών...
, που διεξήχθη στο Βελιγράδι. 




Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό και νίκησε την Κροατία στα πέναλτι με 5-3. Η κανονική διάκρεια έληξε 7-7, με την ελληνική ομάδα να προηγείται 7-6 και να ισοφαρίζεται δύο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία Εθνικών ομάδων, μετά το 2001 στην Κωνσταντινούπολη και στον τελικό κόντρα στη σημερινή αντίπαλό της. Σε τελικό έχει φτάσει άλλες δύο φορές, όπου κατέκτησε το ασημένιο, το 1995 στη Γαλλία (ηττήθηκε από την Ουγγαρία) και το 2011 στην Κροατία (ηττήθηκε πάλι από την Κροατία). 

Το οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 2-1, 3-2

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Σερβία, που νίκησε στον μικρό τελικό την Ουγγαρία 12-11.

Συγχαρητήρια Γ. Βασιλειάδη στην Εθνική 

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης συηνεχάρη με δήλωσή του τους Έλληνες διεθνείς της εθνικής Ομάδας υδατοσφαίρισης Νών ανδρών για την πρώτη θέση που κατέκτησαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

«H ελληνική υδατοσφαίριση έφτασε για μία ακόμη φορά σε μία τεράστια διάκριση επιβεβαιώνοντας πως δικαίως θεωρείται εκ των κορυφαίων αθλημάτων διαχρονικά στην χώρα. Η Εθνική Νέων Ανδρών του πόλο με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου μας χάρισε μοναδικές στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να μοιράζει απλόχερα. Πανηγυρίζουμε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση χάρη σε αυτά τα παιδιά που μαζί με τους προπονητές τους και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας πασχίζουν καθημερινά σε συνθήκες δύσκολες. Είμαστε δίπλα τους. Τους ευχαριστούμε για την υπέρβαση που έκαναν για να σηκώσουν την Ελλάδα ψηλά», δήλωσε ο κ Βασλειάδης.


Συγχαρητήρια του ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλου

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην εθνική ομάδα πόλο νέων ανδρών, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η παγκόσμια επιτυχία σας αποδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητές σας αλλά και το κορυφαίο αθλητικό σας φρόνημα. Το μέλλον είναι δικό σας. Θερμά συγχαρητήρια» αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την επικράτηση της εθνικής ομάδας νέων ανδρών επί της Κροατίας στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης στη Σερβία.


Συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα

Τα συγχαρητήρια του στην Εθνική Ομάδα Νέων του πόλο για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο twitter.

"Τα νέα παιδιά του πόλο απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν ανατροπές και να κερδίζουν χρυσά μετάλλια. Συγχαρητήρια σε όλους!", έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter.

Τα νέα παιδιά του πόλο απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν ανατροπές και να κερδίζουν χρυσά μετάλλια. Συγχαρητήρια σε όλους! #waterpolo

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 13 Αυγούστου 2017

πηγή - φωτογραφία :http://www.amna.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs