Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

Ντροπή: Άφησαν πυροσβέστες έξω από το πλοίο στην Κεφαλονιά


Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε η ΠΟΠΥΣΥΠ, καταγγέλλοντας ότι εταιρεία...
κατέβασε από το πλοίο πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην Κεφαλλονιά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιστρέψουν από το νησί
Όλη η Ελλάδα υποκλίνεται τις ημέρες αυτές με ευγνωμοσύνη στους πυροσβέστες, που κατέβαλλαν ηρωικές προσπάθειες στα πολλαπλά πύρινα μέτωπα.

Σχεδόν όλη. Καθώς όπως καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, εταιρεία κατέβασε με προσβλητικό τρόπο πυροσβέστες από το πλοίο στο λιμάνι της Κεφαλονιάς.

Οι πυροσβέστες είχαν κληθεί να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των τριών μετώπων που ξέσπασαν την Τετάρτη το βράδυ στο νησί του Ιονίου, ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι, κοντά στα χωριά Λουρδάτα και Σιμωτάτα, στα οποία υπήρξε σχέδιο εκκένωσης. Κατάφεραν όμως να θέσουν το τριπλό μέτωπο υπό έλεγχο δίνοντας μάχη όλη τη νύχτα και το πρωί της Πέμπτης.

Το "ευχαριστώ" σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΠΥΣΥΠ ήταν πως όταν έφτασαν στο λιμάνι τους κατέβασαν από το πλοίο.

Η ΠΟΣΥΠΥΠ ζητά την άμεση παρέμβαση του κ.Τσίπρα που χθες είχε συναντηθεί με πυροσβέστες στο Πολυδένδρι και τους είχε πει χαρακτηριστικά: "Αυτό που κάνατε παιδιά δεν ξεπληρώνεται με τίποτα".


Η επιστολή με την καταγγελία της ΠΟΠΥΣΥΠ:

Αριθ. Πρωτ: 2358

Αθήνα: 17-08-2017

Αρ. Σελίδων : 1


Προς

1. Γραφείο Πρωθυπουργού

Αξιότιμο κο Αλέξη Τσίπρα

2.Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

Αξιότιμο κο Νικόλαο Τόσκα

Θέμα: « Αποκλεισμός συναδέλφων στο λιμάνι νήσου Κεφαλονιάς »

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.

μόλις τώρα πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους, που επιχειρούσαν στην Κεφαλονιά και αποδεσμεύτηκαν, ότι οι ίδιοι πηγαίνοντας στο λιμάνι, για να φύγουν από την νήσο της Κεφαλονιάς, η εταιρεία kefalinia line με προκλητικό τροπο τους κατέβασε προσβάλλοντας τους από το καράβι της, διότι δεν έχει σύμβαση με τους πυροσβέστες, όπως ισχυρίζεται.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας, ώστε οι συνάδελφοι να αποχωρήσουν από την Κεφαλονιά, διότι η παραμονή τους εκεί επιβαρύνεται με χρήματα -φαγητό διαμονή κλπ - τα οποία όμως δεν τα έχουν και αδυνατούν.

                                              Με εκτίμηση,

                                      Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
              Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας

      Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                       Πέπλης Λ. Στυλιανός

Google+ Followers