Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Τρομερό: Η ελληνική παραλία που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο για το ένα και μοναδικό χαρακτηριστικό της! (photos)


Τι απαγορεύεται ρητά να κάνεις αν βρεθείς εκεί;

Το Πυργί, τα Μεστά και ο Ανάβατος είναι...
ίσως τα πιο γνωστά ή τα πιο εντυπωσιακά μέρη της Χίου. Το πρώτο με τα περίτεχνα σχέδια των σπιτιών του, 



τα δεύτερα με την επιβλητική ατμόσφαιρά τους και την οχυρωματική αρχιτεκτονική τους, ο τρίτος με τη μεσαιωνική ιστορία του και τη φυσική οχύρωσή του, στην κορυφή ενός λόφου.

Σε ό,τι αφορά τις παραλίες, αναμφίβολα η πιο ξεχωριστή και συναρπαστική ολόκληρου του νησιού είναι τα Μαύρα Βόλια, που επιβεβαιώνουν την ονομασία τους.


Η παραλία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου και πολύ κοντά στο χωριό Εμπορειός. Το χαρακτηριστικό της είναι προφανώς τα ολόμαυρα, στρογγυλά, γυαλιστερά βότσαλά της, η ύπαρξη των οποίων αποδίδεται στην έκρηξη του ηφαιστείου Ψαρώνας στην αρχαιότητα. Τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά είναι συνήθως παγωμένα και παίρνουν το σκούρο χρώμα τους από τα μαύρα βότσαλα, δίνοντας στο τοπίο ακόμα μια ξεχωριστή πινελιά.


Η παραλία χωρίζεται σε μικρούς διαδοχικούς κόλπους ενώ η θάλασσα βαθαίνει απότομα, επιτείνοντας τη μοναδική εμπειρία του να βουτά κανείς σε αυτό το απόκοσμο τοπίο. Την παραλία «στεφανώνουν» ψηλά βουνά, που εντυπωσιάζουν με τον επιβλητικό όγκο τους.


Με τη μαγευτική ακρογιαλιά, το ηφαιστειογενές και ανεπανάληπτο τοπίο, το σκούρο μπλε της θάλασσας και τα παγωμένα νερά, τα Μαύρα Βόλια επιφυλάσσουν μια πραγματικά σπάνια εμπειρία στους επισκέπτες.



Στο κοντινό λιμανάκι του Εμπορειού υπάρχουν καφετέριες και ταβέρνες αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια, για όσους επιλέξουν να μείνουν σε αυτό το ξεχωριστό σημείο της Χίου. Φεύγοντας μην υποκύψετε στον πειρασμό να πάρετε μαζί σας τα καταπληκτικά μαύρα βότσαλα τόσο γιατί απαγορεύεται όσο και γιατί, προφανώς, αποτελούν απαραίτητο «συστατικό» της μαγείας στα Μαύρα Βόλια.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs