Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Παγωμένο γιαούρτι: Ποια toppings να αποφύγεις


Τι γίνεται όμως, όταν βρίσκεσαι μπροστά στα toppings για παγωμένο παγωτό που μπορούν να βγάλουν την υγιεινή διατροφή εκτός πορείας...





Γκρανόλα:

Δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί ξεχωριστά αποτελούν σούπερ τροφές. Όλα τα προηγούμενα ανακατεμένα μαζί, στο μιξ της γκρανόλα δεν θα βοηθήσουν το παγωμένο γιαούρτι σου να γίνει πιο υγιεινό. Aντίθετα, η κατά τα άλλα, αγαπημένη γκρανόλα, θα σου κοστίσει 200 θερμίδες. Αν επιθυμείς ένα τέτοιο topping, ανάμειξε ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα σε μια κουταλιά της σούπας.


Σος φρούτων:

Τα απλά φρούτα είναι ιδανικά επάνω στο παγωμένο γιαούρτι αλλά η σος φρούτων, αυτό το ρευστό γλυκό που θυμίζει μαρμελάδα πάνω στο γιαούρτι, είναι άλλη ιστορία. Δύο κουταλιές σος φράουλας θα σου κοστίσουν 100 θερμίδες και 21 γραμμάρια ζάχαρης ενώ μια χούφτα ψιλοκομμένες φράουλες έχουν 40 θερμίδες και μόνο 7 γραμμάρια φυσικών γλυκαντικών.


Μπισκότα!

Είναι πειρασμός! Μπισκότα τριμμένα πάνω στο παγωμένο γιαούρτι και δεν θέλεις τίποτα άλλο. Για ποια μπισκότα μιλάμε όμως; Μπισκότα βρώμης, μπισκότα χωρίς ζάχαρη ή γεμιστά σοκολατένια μπισκότα;


Καραμελάκια

Ζελεδάκια, καραμελάκια, σοκολατένια κουφετάκια, όλα αυτά τα μικρά καλούδια πάνω από το παγωμένο σου γιαούρτι θα ανεβάσουν τον πήχη των θερμίδων! Προτίμησε απλές σταγόνες μαύρης σοκολάτας και ικανοποίησε τη λιγούρα σου.

Ταυτόχρονα, μην ξεχνάς πως οι ίδιες οι εναλλακτικές της απλής φυσικής, γεύσης παγωμένου γιαουρτιού, μπορούν να είναι διατροφική βόμβα, ειδικά αν μιλάμε για παγωμένο γιαούρτι με γεύση πραλίνα!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs