Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Μόνο λίγοι γνωρίζουν: 12 απίστευτες χρήσεις της λαδόκολλας που αγνοούσατε μέχρι σήμερα


Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τη λαδόκολλα μόνο όταν μαγειρεύουν. Πέρα, όμως, από τη μαγειρική...
, μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για διάφορες δουλειές εκτός κουζίνας.




Σας αποκαλύπτουμε 12 απίστευτες χρήσεις της που αγνοούσατε μέχρι σήμερα.

1. Ντύστε με λαδόκολλα τα συρτάρια σας προκειμένου να τα προφυλάξετε από τα λίπη και τη σκόνη.

2. Κόψτε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τυλίξτε το γύρω από μια υγρή σφουγγαρίστρα για να αφαιρέστε τους ρύπους και τη σκόνη εύκολα και αποτελεσματικά ακόμα και από τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού.

3. Ξεκολλήστε ακόμα και τα επίμονα φερμουάρ με τη βοήθειά της. Με ποιον τρόπο; Απλά τρίψτε την επιφάνεια του σημείου, στο οποίο έχει κολλήσει το φερμουάρ, με ένα κομμάτι λαδόκολλα και σύντομα θα ξεκολλήσει.

4. Φτιάξτε ένα χωνί από λαδόκολλα για να μεταφέρετε εύκολα διάφορα μεταλλικά αντικείμενα (πχ. καρφιά, βίδες) στα δοχεία αποθήκευσης τους. Η λαδόκολλα είναι αρκετά εύπλαστη με αποτέλεσμα να μπορείτε να τις δώσετε τη μορφή που θέλετε και να δημιουργείτε χωνιά σε διάφορα μεγέθη.

5. Κάντε τους νιπτήρες, το ντους, τα φωτιστικά ή άλλες μεταλλικές επιφάνειες του σπιτιού να λάμψουν περνώντας τα με λαδόκολλα. Αυτή η πρακτική έχει κι ένα ακόμα όφελος: η λαδόκολλα δημιουργεί στην επιφάνειά τους ένα λεπτό φιλμ το οποίο δρα προστατευτικά κατά της υγρασίας.

6. Στρώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο πάτωμα, το τραπέζι ή τον πάγκο της κουζίνας. Έτσι, θα προστατέψετε την επιφάνειά τους από σταγόνες κόλλας και σιλικόνης όταν καταπιάνεστε με χειροτεχνίες, επιδιορθώσεις και κατασκευές.

7. Κρατήστε τα ντουλάπια της κουζίνας καθαρά από σκόνη καλύπτοντας το επίπεδο πάνω μέρος τους με λαδόκολλα. Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε τη λαδόκολλα κάθε 2 μήνες.

8. Φτιάξτε μια μπάλα από λαδόκολλα και χρησιμοποιήστε τη για να καθαρίσετε τα εργαλεία κηπουρικής. Η τραχιά υφή της απομακρύνει εύκολα το λίπασμα από την επιφάνειά τους ενώ η λιπαρή σύστασή της τα προστατεύει από τη σκουριά.

9. Φρακάρει η πόρτα σας; Υπάρχει λύση! Πάρτε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τρίψτε με αυτό την επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με την πόρτα για να βάλετε τέλος σε αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα.

10. Τυλίξτε τα χρωματιστά κεριά σας σε λαδόκολλα προτού τα αποθηκεύσετε για να αποφύγετε τους λεκέδες που ενδέχεται να αφήσει η χρωστική ουσία τους στα κουτιά ή/και τα ράφια σας.

11. Για να φάτε πίτσα δεύτερης ημέρας και να είναι το ίδιο τραγανή όσο και την πρώτη μέρα πάρτε ένα κομμάτι λαδόκολλας και τυλίξτε με αυτήν τα κομμάτια που θέλετε να ζεστάνετε. Βάλτε την πίτσα στον φούρνο μικροκυμάτων και φάτε την πιο τραγανή από ποτέ.

12. Ένας υπέροχος, πρωτότυπος και εύκολος τρόπος για να σερβίρετε τα σνακ στους φίλους σας στα movie nights σας είναι να παίρνετε τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας και να σχηματίζετε με αυτά κώνους. Βάλτε μέσα τηγανιτές πατάτες, ποπ κορν και ό,τι άλλο θέλετε

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs