Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Απίστευτη ιστορία απάτης: Λογιστής «τσέπωσε» 2,5 εκατ. ευρώ από... φανταστικές τροποποιητικές δηλώσεις


Απύθμενο θράσος είχε λογιστής που δραστηριοποιείται στην Αττική, ο οποίος πριν πέσει στα χέρια των Διωκτικών Αρχών...
, είχε τσεπώσει επιστροφές φόρων εκατομμυρίων ευρώ!
Σύμφωνα με υψηλόβαθμες δικαστικές πηγές, όλα ξεκίνησαν όταν έφτασαν πληροφορίες και καταγγελίες για περίεργα συμβάντα σε κάποιο λογιστικό γραφείο. Ο έλεγχος από τις αρμόδιες φοροελεγκτικές υπηρεσίες ήταν αποκαλυπτικός. Ο λογιστής- φαντομάς μόνο για τη φετινή χρονιά είχε υποβάλει τουλάχιστον 500 τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις, εν αγνοία των πελατών του, με στόχο να καρπωθεί ο ίδιος τις επιστροφές φόρου που προέκυπταν από αυτές τις δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, ο λογιστής είχε δηλώσει το δικό του IBAN κι έτσι μπήκαν στο λογαριασμό του περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ επιστροφών φόρου! Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των Εισαγγελικών Αρχών για τα περαιτέρω- υπάρχουν και ποινικές ευθύνες- αλλά οι έρευνες επεκτείνονται όχι μόνο στις προηγούμενες χρήσεις, αλλά και σε άλλα λογιστικά γραφεία για τα οποία επίσης υπάρχουν ανάλογες πληροφορίες.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αναδεικνύει, πάντως κι ένα θέμα ασφαλείας τόσο για τη ΔΗΛΕΔ όσο και για τις τράπεζες, αφού αν και πιστώθηκαν αλλεπάλληλες επιστροφές στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό, δεν ενεργοποιήθηκε κάποιο σύστημα, που να ειδοποιεί την ΑΑΔΕ για έλεγχο.

Google+ Followers

Συνεργαζόμενα Blogs