Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

30.000 Ουκρανοί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά από τεράστια έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών [εικόνες & βίντεο]


30.000 κάτοικοι περιοχής στην κεντρική Ουκρανία απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τα σπίτια τους, ενώ οι αρχές έκλεισαν...
τον εναέριο μετά τις τεράστιες εκρήξεις που σημειώθηκαν σε εγκαταστάσεις του στρατού.





Οι εκρήξεις και η φωτιά που ακολούθησε εκδηλώθηκαν χθες βράδυ σε βάση κοντά στην Καλίνιβκα της περιοχής Βινίτσια, κάπου 270 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου.

Το γραφείο του στρατιωτικού εισαγγελέα θεωρεί ότι η φωτιά είναι αποτέλεσμα σαμποτάζ, όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (SBU), που μετέχουν στις έρευνες, ενώ ο πρωθυπουργός Βολόντιμιρ Χρόισμαν, που έσπευσε στη Βινίτσια λίγες ώρες μετά την έκρηξη υποστήριξε ότι πίσω από την έκρηξη κρύβονται «ξένοι παράγοντες». Ο Ζόριαν Σκίριακ, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών, είπε στο Facebook ότι είναι «πεπεισμένος ότι πρόκειται για ρωσικό σαμποτάζ» κι ότι αυτή ήταν έβδομη φωτιά που εκδηλώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών του στρατού στην Καλίνιβκα.


Εκατοντάδες αστυνομικοί καθώς και 600 εθνοφρουροί αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να συνδράμουν στην ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων και την προστασία των περιουσιών τους από πλιατσικολόγους, ενώ 1.200 πυροσβέστες δίνουν μάχη για την κατάσβεση της πυρκαϊάς.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μετά την αρχική εκκωφαντική έκρηξη ήταν ορατές δυνατές λάμψεις στο νυκτερινό ουρανό, ενώ εξέφρασαν ανησυχία μήπως οι καπνοί κι η φωτιά από την έκρηξη απελευθερώσουν τοξικά αέρια στην ατμόσφαιρα.


Το ωστικό κύμα ήταν τόσο ισχυρό που έσπασαν τα τζάμια στο κτίριο της περιφερειακής κρατικής διοίκησης της Καλίνιβκα, ενώ οι εκρήξεις ακούγονταν μέχρι το Κίέβο, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ

Οι εκρήξεις συνεχίζονταν όλη νύχτα και το πρωί δυνάμωσαν αναγκάζοντας πολλούς κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο στα υπόγεια των σπιτιών τους. Οι αρχές διέκοψαν τα δρομολόγια των τρένων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ απέκλεισαν τον εναέριο χώρο σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων.


Δείτε τη στιγμή της έκρηξης στα 31" από την έναρξη του βίντεο:


Οι εκρήξεις συνεχίζονταν όλη τη νύχτα:

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs