Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 3 ο τυφώνας «Ίρμα»


Ο τυφώνας Ίρμα υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 3, ωστόσο παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος...
, καθώς μετακινείται κατά μήκος των δυτικών ακτών της Φλόριντας, προειδοποιούν Αμερικανοί μετεωρολόγοι.




Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ, η ταχύτητα των ανέμων που συνοδεύουν την Ίρμα φθάνει τα 195 χιλιόμετρα την ώρα.

Παράλληλα, ο κίνδυνος για το Τάρπον Σπρινγκς από τον κυκλώνα Ίρμα ξεκίνησε πριν από μια ώρα περίπου, είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος της πόλης Κρις Αλαχούζος, μιλώντας τηλεφωνικά από το Κέντρο Διοίκησης Έκτακτης Ανάγκης.

«Η κατάσταση αρχίζει να γίνεται δύσκολη. Ο κυκλώνας πλησιάζει την πόλη του Τάρπον Σπρινγκς. Τον αναμένουμε αργότερα το απόγευμα» είπε ο κ. Αλαχούζος, εξηγώντας ότι είναι σε εξέλιξη συνάντηση αξιωματούχων της πόλης για την αντιμετώπιση του κυκλώνα.

Το Τάρπον Σπρινγκς είναι μια παραθαλάσσια πόλη 25.000 περίπου κατοίκων στην Δυτική ακτή της Φλόριντα, η πλειονότητα των οποίων είναι Ελληνικής καταγωγής. Ο κυκλώνας Ίρμα έπληξε πρώτα τα Φλόριντα Κις και το Μαϊάμι στα νότια της πολιτείας, έχοντας προηγουμένως αφήσει δεκάδες νεκρούς στην Καραϊβική.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Τάρπον Σπρινγκς, ο δήμαρχος είπε ότι η πόλη εκκενώθηκε πριν από δυο μέρες σταδιακά, ανάλογα με τις περιοχές στις οποίες έμεναν οι κάτοικοι, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε καταφύγια.

Περιγράφοντας τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή, ο κ. Αλαχούζος είπε ότι βρέχει έντονα με ανέμους που πνέουν με 40 μίλια (64 χλμ) την ώρα, ενώ οι συνθήκες αναμένεται να χειροτερέψουν όσο περνάει η ώρα. Οι δρόμοι είναι έρημοι και οι μόνοι που βρίσκονται ακόμα εκτός καταφυγίων είναι αστυνομικοί και πυροσβέστες που βρίσκονται σε επιφυλακή σε περίπτωση που χρειαστε

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs