Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Φθινοπωρινές εξορμήσεις σε 3 πανέμορφες ελληνικές λίμνες (φωτό)


Δείτε και πάρτε ιδέες για διακοπές Σαββατοκύριακο στη λίμνη σε τρείς πανέμορφες ελληνικές λίμνες μας βάζουν σε...
διάθεση για φθινοπωρινές εξορμήσεις… 




Στις λίμνες της Ελλάδας το φθινόπωρο ταιριάζει γάντι. Πεσμένα φύλλα, σύννεφα έτοιμα για βροχή, γαλήνια νερά που καθρεφτίζουν τα βουνά και τη φύση ολόγυρα και τοπία βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής δημιουργούν ατμοσφαιρικά σκηνικά που προσφέρουν μοναδικές στιγμές τους επισκέπτες τους.

Από την Κορινθία μέχρι τις Σέρρες, σας δίνουμε ιδέες για ένα Σαββατοκύριακο δίπλα σε λίμνες και αφήνουμε σε εσάς την επιλογή.


Λίμνη Δόξα, Κορινθία


Στα 1000 μέτρα υψόμετρο, στο χωριό Φενεός Κορινθίας, βρίσκεται η λίμνη Δόξα, μια από τις ωραιότερες της Πελοποννήσου. Το τοπίο είναι ξεχωριστής ομορφιάς, με το μεγάλο οροπέδιο ανάμεσα στη Ζήρεια και τον Χελμό και τα εννέα χωριά γύρω από το σημείο της λίμνης. Μέσα σε δύο ώρες από την Αθήνα (168 χλμ.), θα βρεθείτε σε έναν τόπο με καταπράσινα βουνά, γάργαρα νερά και πετρόχτιστα χωριά, ιδανικό για Σαββατοκύριακο αλλά και για μονοήμερη εκδρομή.

Τι να κάνετε: Οι φυσιολάτρες θα απολαύσουν δραστηριότητες γύρω από τη λίμνη, όπως ποδηλασία και πεζοπορία. Στο κέντρο της λίμνης απλώνεται μία στενή χερσόνησος, στην οποία θα δει κανείς το μικρό, γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου ενώ σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου μπορεί να επισκεφτεί το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού του 15ου αιώνα μέσα στην πανέμορφη φύση και με θέα στη λίμνη. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τα ερείπια της Μονής Ζαρακά, λίγο έξω από το χωριό της Στυμφαλίας και τα κοντινά χωριά Γκούρα, Φενεός, Καλύβια (Αρχαία Φενεός), Στενό και Πανόραμα. Στον κάμπο της Στυμφαλίας βρίσκεται το εξαιρετικό Μουσείο Περιβάλλοντος του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς.

Tip: Μια κλασική off road διαδρομή που μπορείτε να κάνετε είναι αυτή που ξεκινάει από την Γκούρα και καταλήγει στο πανέμορφο οροπέδιο της Σκαφιδιάς ή αυτή που συνδέει τον Φενεό με τη Ζαρούχλα.


Λίμνη Πλαστήρα, Καρδίτσα


Ένας από τους πιο ξεχωριστούς ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας μας, η γνωστή και ως «Μικρή Ελβετία», λίμνη Πλαστήρα, αποτελεί πάντα ιδανική επιλογή για μικρές αναζωογονητικές εξορμήσεις. Περιτριγυρισμένη από δεκάδες χωριά με απαράμιλλο φυσικό κάλλος, η λίμνη βρίσκεται στο νομό Καρδίτσας, 20 χιλιόμετρα από την πόλη και σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της. Η λίμνη Πλαστήρα είναι ένας προορισμός για όλους. Για παρέες, οικογένειες και ζευγάρια. Για εκείνους που θέλουν να χαλαρώσουν και να αφήσουν τη θέα να τους κατακτήσει αλλά και για αυτούς που θέλουν να είναι δραστήριοι.

Τι να κάνετε: Ορμητήριο εκδρομών και ανακαλύψεων αποτελούν τα πολλά χωριά που την περιβάλλουν. Κάντε το γύρο της λίμνης μέχρι το φράγμα, επισκεφθείτε το Νεοχώρι για την πανοραμική θέα στη λίμνη, δείτε την ανατολή από τη Νεράιδα και κατεβείτε στα Καλύβια Πεζούλας για φαγητό αλλά και για να ψαρέψετε ή να απολαύσετε μια βόλτα με κανό η υδροποδήλατο. Επισκεφθείτε τον Βοτανικό Κήπο, κάντε μια στάση στο χωριό Καστανιά για να δείτε από κοντά τη βιοτεχνία τσαρουχιών (πρόκειται για μία από τις τρείς που έχουν απομείνει στην Ελλάδα) και απολαύστε τη θέα της λίμνης από το μοναστήρι της Παναγίας Πελεκητής.

Tip: Λίγο πριν από το χωριό Ανθοχώρι, υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί στους καταρράκτες της περιοχής. Η διαδρομή μέσα στη φύση είναι μαγευτική.


Λίμνη Κερκίνη, Σέρρες


Η λίμνη Κερκίνη βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του νομού Σερρών, σε απόσταση 100 περίπου χιλιομέτρων από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους υγροτόπους της Ελλάδας. Μια ενναλακτική όαση, ιδανική για weekend αν μένετε στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της, εκτός από τη μαγική εικόνα της υδάτινης αγκαλιάς της, δεν είναι άλλα από την παραποτάμια βλάστηση, τα νούφαρα και την πληθώρα ψαριών. Το πιο κοντινό χωριό στη λίμνη είναι τα Άνω Πορόια, ένα από τα πιο γραφικά του νομού. Χτισμένο στους πρόποδες του όρους Μπέλες, εντοπίζεται βορειοδυτικά της λίμνης και προσφέρει πανοραμική θέα σε αυτήν.

Τι να κάνετε: Οπωσδήποτε μια βόλτα με «πλάβα» στη λίμνη. Αξίζει επίσης να αφιερώσετε χρόνο στο χωριό Άνω Πορόια για να παρατηρήσετε τη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική των κτηρίων του, να κάνετε τη βόλτα σας στην πλατεία, να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις (από τις επιβεβλημένες επιλογές το κρέας νεροβούβαλου). Μπορείτε επίσης να επιδοθείτε σε δραστηριότητες όπως παρατήρηση πουλιών, περιήγηση με βάρκα ή με κανό και περιήγηση με 4x4 ή με ποδήλατο.

Tip: Μην παραλείψετε να ψωνίσετε ντελικατέσεν από βουβαλίσιο κρέας. Η Κερκίνη, είναι ο τόπος με τον μεγαλύτερο αριθμό νεροβούβαλων σε όλη την Ελλάδα. Το κρέας τους είναι πολύ θρεπτικό και νόστιμο, πλούσιο σε σίδηρο, φώσφορο και βιταμίνη Α.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs