Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017

Ασύλληπτο: 64χρονη έπαιρνε για δέκα χρόνια τη σύνταξη του πρώην άνδρα της


Ενα ιδιαίτερο τρόπο για να εξαπατήσει το ΙΚΑ είχε ακολουθήσει μια 64χρονη η οποία από το 2007 έπαιρνε παράνομα...
τη σύνταξη χηρείας του πρώην συζύγου της.

............................


Μάλιστα το ποσό που φαίνεται πως είχει εισπράξει αγγίζει τις 110.000 χιλιάδες ευρώ. Προκειμένου να εξαπατήσει το ΙΚΑ, και να πείσει ότι ο γάμος της με τον θανόντα είχε λυθεί προγενέστερα της ημερομηνίας θανάτου του προσκόμισε πιστοποιητικό στενών συγγενών, με το οποίο βεβαίωνε ψευδώς ότι είναι χήρα και μάλιστα η στενή συγγενής του θανόντα.

Ειδικότερα, το παραπάνω πιστοποιητικό υπέγραφαν ως μάρτυρες ένα ζευγάρι σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και άμεση συνέργεια στην αρχική απάτη και σε υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Όσο αφορά την 64χρονη που κατάγεται από την Μάνδρα Αττικής, συνελήφθη από στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, οι οποίοι και σχημάτισαν σε βάρος της δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή κατάθεση καθώς και διατάξεις του νόμου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Τέλος, σημειώνεται πως η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Google+ Followers