Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

7 συνήθειες που σε κάνουν να γερνάς πιο γρήγορα


Σίγουρα δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσουμε το πέρασμα του χρόνου από πάνω μας, ούτε τα εμφανή σημάδια του. Θα μεγαλώσεις, και το...
σώμα σου θα μεγαλώσει, είναι απλά κάτι που πρέπει να αποδεχτείς.




Υπάρχουν όμως κάποιοι άνθρωποι που είναι 60 και δείχνουν 40 ενώ άλλοι που είναι μόλις 30 και δείχνουν 50.

Αυτό θα μπορούσε να είναι θέμα γονιδίων και στη μία και στην άλλη περίπτωση, όμως σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζουν και οι καθημερινές μας συνήθειες.

Οι συνήθειες που σου παραθέτουμε είναι μόνο μερικές από αυτές που θα έπρεπε να σταματήσεις άμεσα αν θέλεις να παραμείνεις λαμπερή και με λιγότερες ρυτίδες, ιδίως όταν δεν είναι ακόμα ο καιρός τους!

1. Το να μην φοράς αντηλιακό. Μπορεί να σου φαίνεται κάπως κουραστικό το να φοράς αντηλιακό κάθε φορά που βγαίνεις έξω , όμως οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου είναι τόσο επιζήμιες που οδηγούν σε καρκίνο του δέρματος αλλά και σε ρυτίδες και σημάδια στο δέρμα. Το 90% της πρόωρης γήρανσης του δέρματος προκαλείται από την έκθεση του στον ήλιο, οπότε το να φοράς όλες τις εποχές αντηλιακό είτε βρέχει είτε έχει ήλιο, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να αποτρέψεις την κούραση του δέρματος σου αλλά και τις πρόωρες ρυτίδες.

2. Το κάπνισμα. Τα πολλά αρνητικά του καπνίσματος είναι γνωστά όπως και το ό,τι προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος, ρυτίδες και σακούλες κάτω από τα μάτια.

3. Όταν κρατάς μέσα σου κακίες και αρνητικά συναισθήματα. Σίγουρα έχετε ακούσει ότι το να συγχωρούμε κάποιον κάνει καλό σε εμάς, αυτό συμβαίνει γιατί δεν κρατάμε μέσα μας τα αρνητικά συναισθήματα. Ο θυμός, το στρες και οποιουδήποτε είδους κακία εκτός από το ό, τι σε καταρρακώνει συναισθηματικά και εσωτερικά, εξωτερικά σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη. Το σώμα μπορεί να ιαθεί μόνο του όμως πρέπει να είσαι χαλαρή για να συμβεί. Σίγουρα δεν μπορείς να αποφύγεις τον θυμό και το άγχος τελείως, όμως μπορείς να καταφύγεις σε θετικούς τρόπους ελέγχου των συναισθημάτων σου μέσω της άσκησης, του διαλογισμού αλλά και των κοινωνικών συναναστροφών σου.

4. Το να μην φοράς τα γυαλιά σου τις ημέρες με ήλιο. Όταν δεν φοράμε γυαλιά ηλίου το πρόσωπο μας κάνει φυσικά μία γκριμάτσα η οποία σκοπό έχει να προστατεύσει τα μάτια μας από τις ακτίνες. Αυτή η γκριμάτσα όμως μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες στο σημείο δίπλα από τη μύτη μας αλλά και δίπλα από τα μάτια μας.

5. Το να κοιμάσαι πάνω στο πρόσωπο σου. Οι ρυτίδες ύπνου μπορούν να γίνουν μόνιμες. Το να κοιμηθείς πάνω στο πρόσωπο σου για ένα βράδυ δεν μπορεί να σου προκαλέσει μόνιμες ρυτίδες. Όμως, το να κοιμάσαι πάνω στο πρόσωπο σου τακτικά μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι ρυτίδες αυτές να μείνουν μόνιμα στο πρόσωπο σου. Κοιμήσου ανάσκελα ή στο πλάι και όχι μπρούμυτα και άλλαξε τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη σου με μία μεταξένια για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο.

6. Το να κοιτάζεις πολύ ώρα το κινητό σου. Το δέρμα του λαιμού μας είναι από τα πιο ευαίσθητα μέρη δέρματος στο σώμα μας κάνοντας το πιο ευάλωτο στο να είναι από τα πρώτα σημεία που φαίνεται η γήρανση. Το ότι ο μέσος άνθρωπος είναι σκυφτός 3 ώρες την ημέρα στο κινητό ή το tablet του, είναι κάτι το οποίο εκτός από αυχενικά αλλά και προβλήματα στους ώμους και την πλάτη, μπορεί να προκαλέσει πρόωρες ρυτίδες και "σπάσιμο" στο τόσο ευαίσθητο δέρμα του λαιμού μας.

7. Η διατροφή με χαμηλά θρεπτικά συστατικά. Σίγουρα δεν προκαλεί έκπληξη το ότι αυτά που τρώμε συνδέονται άμεσα με το πώς δείχνουμε. Εάν η διατροφή σου περιλαμβάνει αρκετό junk food, αλκοόλ και υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη τότε σίγουρα κάποια στιγμή αυτό θα φανεί και θα επηρεάσει το δέρμα σου. Η έλλειψη λαχανικών και φρούτων από τη διατροφή αλλάζει το χρώμα του δέρματος και το κάνει να φαίνεται λιγότερο υγιές, αφυδατωμένο αλλά και με πρόωρες ρυτίδες.

(Photo by Pete Bellis on Unsplash)

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs