Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ταχυδρόμος έσωσε τη ζωή 94χρονης γυναίκας που χτύπησε και έμεινε παγιδευμένη στο σπίτι της φωνάζοντας επί 20 ώρες για βοήθεια


Μία καλή εξυπηρέτηση για κάποιους μπορεί να είναι αυτονόητη όμως για κάποιους άλλους μπορεί να σημαίνει πολλά....
Αυτός ο ταχυδρόμος είναι πραγματικά αφοσιωμένος στη δουλειά του, γιατί όχι μόνο εξυπηρετεί σωστά τους πελάτες του, αλλά έχει σώσει και μία ανθρώπινη ζωή σε μία βάρδιά του.




Ο Josh Hefta, ένας ταχυδρόμος από τη Βόρεια Ντακότα, παραδίδει την αλληλογραφία σε 162 σημεία κάθε μέρα για αρκετά χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχει δεθεί με αρκετούς από τους κατοίκους που βλέπει καθημερινά. Ένας απ’ αυτούς τους ανθρώπους είναι η 94χρονη Alice Paschke.


Η Alice είχε δεθεί με τον Josh, επειδή την εξυπηρετούσε. Ο Josh άφηνε την αλληλογραφία της στο κατώφλι της, οπότε δεν χρειαζόταν να περπατήσει μέχρι το γραμματοκιβώτιο, αφού κάτι τέτοιο ήταν πολύ κουραστικό για την ηλικία της. Για να τον ευχαριστήσει, η Alice τον κερνούσε διάφορα γλυκά. Οι δυο τους είχαν πολύ καλή επαφή.

Μια μέρα, καθώς ο Josh πήγαινε την αλληλογραφία στην Alice, παρατήρησε κάτι παράξενο: η Alice δεν ήταν στην πόρτα για να τον χαιρετήσει. Αυτό τον ανησύχησε γιατί ήταν πάντα στο σπίτι της και πάντα τον χαιρετούσε.


Ο Josh ήξερε ότι κάτι πήγαινε στραβά γι’ αυτό αντέδρασε γρήγορα. Χτύπησε την πόρτα και περίμενε για λίγα λεπτά ελπίζοντας να πάρει μια απάντηση, αλλά τίποτα. Ξαφνικά, άκουσε μια φωνή από μακριά που ζητούσε βοήθεια. Τότε κλώτσησε γρήγορα την πόρτα και σοκαρίστηκε από αυτό που είδε.

Η Alice ήταν στο πάτωμα και δεν μπορούσε να σηκωθεί. Είχε πέσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεν είχε κανέναν να την βοηθήσει – ήταν στο πάτωμα για σχεδόν 20 ώρες!

Η Alice ήξερε ότι η μόνη της ελπίδα ήταν ο Josh και ήταν πολύ τυχερή που ο Josh δεν άφησε απλά την αλληλογραφία εκείνη την ημέρα.



“Του είπα, έλα, χρειάζομαι βοήθεια. Έσωσε τη ζωή μου . Για το υπόλοιπο της ζωής μου, όσο η μνήμη μου θα δουλεύει, θα το θυμάμαι,” δήλωσε η Alice για τον ήρωά της.

Η ηρωική πράξη του Josh δεν πέρασε απαρατήρητη. Λόγω της ανδρείας του, του απονεμήθηκε ένα βραβείο: το βραβείο του “Postmaster” από την υπηρεσία του.

Η Alice δεν είναι πλέον πελάτισσα του Josh αφού από τότε έχει μετακομίσει σε γηροκομείο, αλλά αυτό δεν είναι το τέλος της φιλίας τους, αφού ο Josh συνεχίζει να την επισκέπτεται τακτικά.

“Το μόνο που μου λείπει είναι τα όμορφα γλυκά που μου προσέφερε και οι συζητήσεις που είχαμε κάθε φορά που της πήγαινα την αλληλογραφία,” λέει ο Josh.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs