Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Σοκ στην Άγκυρα από τις δηλώσεις Ισραηλινού στρατηγού: «Το ΡΚΚ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση»


Σοκ στην Άγκυρα από τις δηλώσεις Ισραηλινού στρατηγού εν ενεργεία ο οποίος δήλωσε ορθά κοφτά ...
ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός «μεγάλου Κουρδιστάν».





Πρόκειται για τν Ισραηλινό στρατηγό Aluf Yair Golan ο οποίος μόλις μέχρι και πρόσφατα (Νοέμβριος 2016) ήταν υπαρχηγός του ισραηλινού Γενικού Επιτελείου, ενώ σήμερα υπηρετεί σε άλλη θέση.

Ο Ισραηλινός στρατηγός δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Έχει υπηρετήσει σε θέσεις «κλειδιά» των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Πιο συγκεκριμένα έχει διατελέσει διοικητής της βόρειας Διοίκησης, ήταν επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του ισραηλινού Στρατού, διοικητής Μεραρχίας σε Ιουδαία και Σαμάρια όπως και επικεφαλής της Διοίκησης Εσωτερικής Ασφάλειας. 

Τις δηλώσεις αυτές ο Yair Golan τις έκανε επι αμερικανικού εδάφους και έχει και αυτό τη σημασία του. Πιο συγκεκριμένα ο Ισραηινός στρατηγός μιλώντας σε συνέδριο για την Μέση ανατολή του “The Washington Institute” που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ δήλωσε:

«Το ΡΚΚ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Ίσως είναι από τις επικεφαλίδες των εφημερίδων. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.

Οπότε ναι θα ήθελα να δω, ακριβώς δεν μπορώ να περιγράψω τα ακριβή σύνορα, όπως και δεν μπορώ να περιγράψω αν είναι δυνατό όλοι να έρθουν μαζί, αν μπορούν να έρθουν μαζί, όπως οι Κούρδοι της Περσίας, οι Κούρδοι του Ιράκ, ή της Συρίας, της Τουρκίας και ίσως αυτό να μην υλοποιηθεί στην εποχή μας. Δεν ξέρω.

Αλλά βασικά κοιτώντας στο Ιράν στην ανατολή, κοιτώντας στην αστάθεια στην περιοχή, ένα ισχυρό, σταθερό και συμπαγής κουρδική οντότητα στη μέση αυτή της περιοχής δεν είναι κακή ιδέα»».

Είναι η πρώτη φορά που Ισραηλινός εν ενεργεία στρατηγός, ο οποίος αν και είπε πως αυτό συνιστά προσωπική του άποψη, εκφράζει την άποψη ότι το ΡΚΚ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και φυσικά τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός μεγάλου Κουρδιστάν.

Αυτό αναμένεται να προκαλέσει νέα «εγκεφαλικά» στον ούτος ή άλλως οξύθυμο Ρ.Τ.Ερντογάν και γενικότερα στην τουρκική στρατιωτική ηγεσία και η απάντηση της Τουκρίας αναμένεται με ενδιαφέρον.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs