Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτή είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει επισκεφτεί η βασίλισσα Ελισάβετ


Γιατί λοιπόν η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει ακόμα επισκεφθεί μία χώρα που βρίσκεται μόλις τρεις ώρες μακριά από τη Μεγάλη Βρετανία;...





Ο λόγος για την Ελλάδα φυσικά που αν και είναι η γενέτειρα του συζύγου της, του πρίγκιπα Φιλίππου, δεν την έχει επισκεφθεί ποτέ. Ο 91χρονος σύζυγος της βασίλισσας έχει να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα από το 1950, όταν ακόμα και οι δυο τους ήταν νεότατοι. Πάντως σίγουρα η Ελισάβετ δεν έχει επισκεφθεί τη χώρα μας ούσα βασίλισσα. Το 1950 πάντως, κατά την επίσκεψή της, βρέθηκε εκεί μετά από επιθυμία του εξαδέλφου του συζύγου της, του βασιλιά Παύλου (πατέρα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου).

Σύμφωνα με τον ιστορικό Hugo Vickers, ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι «τεχνικά» Έλληνας πρίγκιπας αλλά όπως λένε πηγές: «Ο Πρίγκιπας Φίλιππος δεν έχει αδυναμία στην Ελλάδα, γιατί πέρασαν τον πατέρα του από δίκη, και παρολίγο να εκτελεστεί .Το 1922 όλοι τους αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύζυγος της βασίλισσας της Αγγλίας γεννήθηκε από την Ελληνική και τη Δανική βασιλική οικογένεια το 1921 στην Κέρκυρα. Μετά τον πόλεμο, ο πρίγκιπας Φίλιππος εξορίστηκε γιατί ο θείος του, ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος ο πρώτος (παππούς του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου), αναγκάστηκε να αφήσει τον θρόνο του. Ο πρίγκιπας ήταν τότε μόλις 18 μηνών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs