Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτό το όμορφο καφέ στην καρδιά της Μελβούρνης είναι εμπνευσμένο από τα ελληνικά ντελικατέσεν! [εικόνες]


Μια καφετέρια στη μακρινή Μελβούρνη αποτίει φόρο τιμής στα ελληνικά ντελικατέσεν που μπορούσε ...κανείς να βρει στην πόλη, τη δεκαετία του 1950. Το όνομα αυτού Νο10. 

.......................................

Σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της αυστραλιανής πρωτεύουσας, σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο, το στούντιο διακόσμησης Biasol έφτιαξε για χάρη των πελατών του Ντομινίκ και Ντιάνα Καρούζο, ένα καφέ με ελληνικό άρωμα: Τα τετράγωνα, ζωγραφισμένα στο χέρι πλακάκια στον τοίχο και οι μπρούτζινες λεπτομέρειες θυμίζουν τα μικρά ντελικατέσεν που έφτιαξαν οι Ελληνες που μετανάστευσαν στην Αυστραλία στη μακρινή δεκαετία του '50. 

Οι λεπτομέρειες με... ελληνικό άρωμα έρχονται σε αντίθεση με το μίνιμαλ, κατά βάση, σκηνικό της πανύψηλης και φωτεινής σάλας.


«Εμπνευστήκαμε από τα ελληνικά ντελικατέσεν που άνθισαν στη Μελβούρνη τη δεκαετία του '50», δήλωσαν οι αρχιτέκτονες προσθέτοντας: «Τα υλικά, οι επιφάνειες από μπετό, δηλαδή ο πάγκος, οι τοίχοι και το πάτωμα, δίνουν στο χώρο μια ζεστασιά και μια πολυπλοκότητα ταυτόχρονα». 

Γύρο από τη μπάρα, που αποτελεί την καρδιά του χώρου, τα ζωγραφισμένα στο χέρι πλακάκια προσθέτουν στη διαδικασία δημιουργίας της αίσθησης της ζεστασιάς. Οι λάμπες από μπρούτζο αλλά και η βρύση για την... self service εξυπηρέτηση των πελατών, από το ίδιο υλικό, δίνουν μια vintage αισθητική. Τα ράφια από λευκούς σωλήνες με τα φυτά κάνουν το περιβάλλον πιο φιλικό. 


«Οι μίνιμαλ επιφάνειες από σκυρόδεμα δίνουν στο εσωτερικό μια κομψή και εκλεπτυσμένη αίσθηση, η οποία αντισταθμίζεται από μια ζωντανή παλέτα χρωμάτων, την όμορφη ταπετσαρία και τα φυτά που κάνουν το χώρο πιο φιλόξενο. Οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν σε τραπέζια με ξύλινη επένδυση, σε καθίσματα, παγκάκια και καρέκλες που βρίσκονται κατά μήκος του χώρου. Και το γκρι ''σπάει'' από τις όμορφες και χρωματιστές ταπετσαρίες!». 



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs