Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Στα χέρια της αστυνομίας ο «Μαραντόνα» της ηρωίνης (φωτό)


Έπειτα από πολυήμερες έρευνες, η Δίωξη Ναρκωτικών κατάφερε να συλλάβει έναν από τους μεγαλύτερους διακινητές ηρωίνης στα...
Βαλκάνια και την “Γηραιά Ήπειρο”. 

Ο πατέρας του 27χρονου, λόγω της μεγάλης αγάπης που είχε για τον Αργεντινό «μάγο» των γηπέδων, ονόμασε τον γιο του, Μαραντόνα.

Ο Μαραντόνα λοιπόν, με αρχηγό το Τζόνι, έναν 47χρονο συμπατριώτη του, είχαν στήσει στον καταυλισμό των Ρομά στην Ν. Ζωή Ασπροπύργου ένα δραστήριο κέντρο διακίνησης ηρωίνης σε ολόκληρη την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, αλλά και την Ευρώπη. 


Όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών, οι κακοποιοί εισήγαγαν καθαρή ηρωίνη απευθείας από την Τουρκία, συνεργαζόμενοι με την εγχώρια μαφία και στην συνέχεια την νόθευαν στα εργαστήρια που είχαν στήσει στον καταυλισμό των Ρομά, με τελικό σκοπό την αποστολή μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε πόλης της Ελλάδας, των Βαλκανίων και τις περισσότερες πρωτεύουσες των ευρωπαϊκών κρατών.

Το πρωί της Δευτέρας, πάνοπλοι αστυνομικοί, ακόμα και της ΟΠΚΕ, εισέβαλαν στον καταυλισμό, συλλαμβάνοντας τον Μαραντόνα, τον Τζόνι και τους συνεργάτες τους, ενώ παράλληλα με την χρήση σκαπτικού μηχανήματος, ξέθαψαν από τις αυλές των παραπηγμάτων μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και νοθευτικής ουσίας. 


Συγκεκριμένα -και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Διοικητή της Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγου, Χρήστου Παπαζαφύρη- στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πάνω από 23 κιλά ηρωίνη, 38,8 γραμμάρια κάνναβης, σε νάιλον συσκευασίες έτοιμες προς πώληση, 16,5 κιλά νοθευτική ουσία, 2 νάιλον σακούλες με επικολλημένα αυτοκόλλητα στα οποία αναγράφονται στο μεν πρώτο η λέξη «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και στο έτερο η λέξη «ΛΑΡΙΣΣΑ», κυνηγετική καραμπίνα, φορτηγό αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 525 ευρώ, 2 ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας, 8 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 2 φτυάρια, τσάπα και ηλεκτρικός αναδευτήρας (μπλέντερ). 

Πηγή: eleftherostypos.gr

Google+ Followers