Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Απίστευτο: Παιδίατροι υπογράφουν ψευδείς βεβαιώσεις εμβολιασμού -Για να γραφτούν παιδιά στο σχολείο


Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις, για παιδίατρους που υπογράφουν ψευδείς βεβαιώσεις περί εμβολιασμού, για να γραφτούν παιδιά στο σχολείο.

Γονείς, σε συνεργασία με...
γιατρούς, μηχανεύονται απίστευτους τρόπους για να αποφύγουν να κάνουν τα εμβόλια τα παιδιά τους. 




Εξασφαλίζουν ψευδείς βεβαιώσεις από παιδίατρους, πιστοποιητικά που βεβαιώνουν ψευδώς ότι το παιδί ανήκει σε ομάδα που δεν μπορεί να εμβολιαστεί, ενώ παραποιούνται ακόμη και στοιχεία στο βιβλιάριο υγείας.

Αυτά αποκαλύπτουν έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής. Το ένα πιστοποιητικό είναι από γιατρό άνευ ειδικότητας και το άλλο από παιδίατρο-ομοιοπαθητικό, ενώ υπάρχει και άλλο έγγραφο, που γονείς έδωσαν σε παιδίατρο να υπογράψει προκειμένου να συναινέσουν για τον εμβολιασμό του παιδιού τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Αν δεν ληφθούν αποφάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο για την πιστοποίηση των εμβολιασμών σε σχέση με το δικαίωμα της εγγραφής των παιδιών στην εκπαίδευση, η ιστορία της ιλαράς, αλλά και άλλων νοσημάτων που προστατεύονται με εμβολιασμό, δυστυχώς θα επαναλαμβάνεται», τονίζει ο Κ. Νταλούκας, πρόεδρος της Ενωσης.

Το δικαίωμα στην Παιδεία είναι ισχυρό, αλλά το δικαίωμα στην Υγεία είναι ισχυρότερο, επεσήμανε ο ίδιος και προειδοποίησε ότι τα παιδιά που μένουν ανεμβολίαστα διασπείρουν τη νόσο και βάζουν σε κίνδυνο ζωής όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους ιατρικούς ή λόγω ηλικίας.

«Είναι επιεικώς απαράδεκτο να στέλνουμε ως παιδίατροι γονείς παιδιών που παρακολουθούμε, έχοντας ελέγξει προηγουμένως το βιβλιάριο υγείας τους, για συνταγογράφηση και εμβολιασμό και συνάδελφοί μας παθολόγοι να τους ρωτούν γιατί θέλουν να εμβολιαστούν ή να δηλώνουν άγνοια των εμβολίων. "Γιατί θέλεις να κάνεις το εμβόλιο του τετάνου; αγρότης είσαι;" ή "δεν το γνωρίζω το εμβόλιο αυτό για την ηπατιίτιδα Α και άρα δεν μπορώ να σας το συνταγογραφήσω" είναι κάποιες από τις απαντήσεις που πήραν γονείς που στείλαμε για να εμβολιαστούν σε δημόσιες δομές», τονίζει ο κ. Νταλούκας.


«Κανένας σχεδιασμός»

Ο κ. Νταλούκας κατηγόρησε το υπουργείο Υγείας ότι δεν έχει κανέναν σχεδιασμό και ότι δεν ενημέρωσε τους πολίτες πριν προκύψει το πρόβλημα, παρότι η ιλαρά ήταν σε έξαρση στις γειτονικές χώρες τους προηγούμενους μήνες.

Εκανε λόγο για τραγελαφικές καταστάσεις, «που εν μέσω γενικού πανικού από τα κρούσματα ιλαράς, το Υπουργείο ανακοινώνει να εμβολιαστούν και οι ενήλικες που δεν είναι εμβολιασμένοι. Κανένας σχεδιασμός, κανένας διαχρονικός προγραμματισμός, καμία ενημέρωση του γενικού πληθυσμού πριν να προκύψει το πρόβλημα, και ας είχε φουντώσει εδώ και μήνες η ιλαρά στις γειτονικές μας χώρες, καμία ενέργεια ή δράση προς την κατεύθυνση αυτή. Με ένα πληθυσμό ενηλίκων, άλλοι να ρωτάνε την μαμά τους αν έχουν κάνει το εμβόλιο για την ιλαρά, άλλοι να ψάχνουν τα συρτάρια των γονιών τους για να βρουν το χαμένο βιβλιάριο υγείας και άλλοι να τρέχουν να κάνουν έλεγχο αντισωμάτων. Αυτό δεν είναι εικόνα σύγχρονης χώρας. Είναι εικόνα χειρουργείου μάχης και είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2017».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs