Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτό είναι το πρόγραμμα Μακρόν στην Αθήνα - «Κομβική» η ομιλία στην Πνύκα


Το μεσημέρι της Πέμπτης, στις 13:00, είναι προγραμματισμένη η άφιξη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα.

Ο Γάλλος πρόεδρος, που έρχεται με τη σύζυγό του...
, Μπριζίτ, και επιχειρηματίες, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου και θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί το ζεύγος Μακρόν στις 13:50, ενώ στις 15:30 ο Γάλλος πρόεδρος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου:


Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

13:00 Αφιξη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου, Μπριζίτ, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος. Υποδοχή από τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλο. 

13:45 Αφιξη του Μακρόν και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Προεδρικό Μέγαρο.

13:50-14:00 Υποδοχή του Γάλλου προέδρου και της συζύγου του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τη σύζυγό του, Βλασία Παυλοπούλου.

Επίσημη τελετή υποδοχής. Ανάκρουση Εθνικών Υμνων. Επιθεώρηση τιμητικού αγήματος. Παρουσίαση των δύο Αντιπροσωπειών.

14:00-14:10 Παρασημοφόρηση του Εμανουέλ Μακρόν από τον Προκόπη Παυλόπουλο με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος.

14:10-14:30 Δηλώσεις των δύο Προέδρων στον Τύπο.

14:30-14:45 Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με τον Προκόπη Παυλόπουλο. 

14:50-15:20 Διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών υπό τους προέδρους της Γαλλίας και της Ελλάδας

15:30 Αφιξη του Εμανουέλ Μακρόν και της γαλλικής αντιπροσωπείας στο Μέγαρο Μαξίμου. Υποδοχή από τον Αλέξη Τσίπρα. Κατ' ιδίαν συνάντηση του Γάλλου προέδρου με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

16:15 Διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών υπό τον Γάλλο πρόεδρο και τον Ελληνα πρωθυπουργό.

17:00 Κοινή συνέντευξη Τύπου.

19:05 Αφιξη του Γάλλου προέδρου και της συζύγου στην Πνύκα. Προσφώνηση από τον κ. Τσίπρα, αντιφώνηση από τον Εμανουέλ Μακρόν.

21:00 Αφιξη του Εμανουέλ Μακρόν και της Μπριζίτ Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο. Υπογραφή Βιβλίου Επισκεπτών. Επίσημο δείπνο που παρατίθεται προς τιμήν του Γάλλου προέδρου και της συζύγου του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Βλασία Παυλοπούλου.


Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου

10:00-11:15 Συνάντηση εργασίας στρογγυλής τραπέζης επικεφαλής ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων, υπό την προεδρία του Εμανουέλ Μακρόν και του Αλέξη Τσίπρα. (Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»)

11:45-12:00 Επίσκεψη του ζεύγους Μακρόν στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Οδός Διδότου 6). Παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

12:00-13:15 Δεξίωση προς τιμήν της γαλλικής κοινότητας από τον Εμανουέλ Μακρόν.

13:30-14:45 Γεύμα του ζεύγους Μακρόν με Ελληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους (Γαλλικό Ινστιτούτο). Συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με εκπροσώπους ελληνικών και γαλλικών ΜΜΕ.

15:15 Αναχώρηση του Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου από την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι πηγές της γαλλικής προεδρίας επισήμαναν ότι η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα σηματοδοτεί το τέλος της κρίσης στην Ελλάδα.

Παράλληλα, υπογράμμιζαν τη σημασία -συμβολική και ουσιαστική- την οποίο ο Εμανουέλ Μακρόν δίνει στην ομιλία του στην Πνύκα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs