Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Τα πάνω κάτω στην αγορά ταξί -Κυβερνητικό μπλόκο στις ηλεκτρονικές εφαρμογές


Την ώρα που οι πιστωτές ζητούν μετ' επιτάσεως άνοιγμα των επαγγελμάτων η κυβέρνηση ...
δια του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη κάνει ένα βήμα πίσω προχωρώντας εκ νέου στο «κλείσιμο» της αγοράς ταξί στην Ελλάδα.




Με νομοθετικές διατάξεις που προωθούνται από το αρμόδιο υπουργείο ουσιαστικά καταργούνται οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες και εφαρμογές μέσω των οποίων σημαντικό μέρος του επιβατικού κοινού επιλέγει σήμερα ταξί για τις καθημερινές μετακινήσεις του.

Επίσης, επιχειρείται η κατάργηση της υπηρεσίας της μίσθωσης αυτοκινήτου με οδηγό από τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Το προσχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ» προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη σύναψη συμβάσεων τριετούς διάρκειας μεταξύ των εταιρειών των διαδικτυακών εφαρμογών και των αυτοκινητιστών ταξί!

Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες που έχουν ήδη αναπτύξει τις συγκεκριμένες εφαρμογές, με το νομοσχέδιο του Σπίρτζη θα πρέπει να μετατραπούν σε ολοκληρωμένες επιχειρήσεις παροχής μεταφορικού έργου, ενώ σήμερα λειτουργούν μόνο ως «διαμεσολαβητές».

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών ουσιαστικά καταργεί και προηγούμενες διατάξεις που απελευθέρωναν την αγορά ταξί και επέτρεπαν την εκμίσθωση ΙΧ με οδηγό από τουριστικά γραφεία.

«Πρόκειται για ευθεία επίθεση στο μοντέλο που φτιάξαμε, του οποίου την κατάργηση φαίνεται ότι επιδιώκει η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία. Αγνοούμε ποιο είναι το πρόβλημα που λύνει» σημειώνει, μιλώντας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο ιδρυτής της Taxibeat Νίκος Δρανδάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγών στην ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs