Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017

Βιεϊρίνια: «Ήρθα στον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα»


Αποσπάσματα από την συνέντευξη του Βιεϊρίνια στην εφημερίδα «Έθνος»

1 ομάδα, 1 πρόσωπο

«Αυτό είναι το μεγάλο λάθος του ΠΑΟΚ και το έχω κάνει και εγώ. Δεν πρέπει να κοιτάζουμε...
τι κάνει ο Ολυμπιακός. Πρέπει να δούμε το τι πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε τον Ολυμπιακό και να τον περάσουμε. Δεν μου φτάνει να τον φτάσουμε. 

Γύρισα στον ΠΑΟΚ για να περάσουμε τον Ολυμπιακό. Για να κερδίσεις το πρωτάθλημα πρέπει πρώτα να το πιστέψεις εσύ. Και αν δεν υπάρχουν τίποτα περίεργα πράγματα, μπορούμε να το κερδίσουμε», είπε αρχικά ο Πορτογάλος άσος για την υπόθεση πρωτάθλημα και συνέχισε: «Ελπίζω πως κάτι έχει αλλάξει σε αυτά τα 5,5 χρόνια που λείπω από το ελληνικό πρωτάθλημα. Είχα πει ότι ήθελα να γυρίσω στον ΠΑΟΚ σε τέτοια ηλικία ώστε να τον βοηθήσω να κερδίσει τίτλους. Εχει ήδη κερδίσει έναν τίτλο, πέρυσι το Κύπελλο, χωρίς εμένα. Αν παίξουμε με όλες τις ομάδες χωρίς να υπάρχει κανέναν "παιχνίδι" εκτός αγωνιστικού χώρου, "face to face", έχουμε ελπίδες να κερδίσουμε το πρωτάθλημα».

Μάλιστα ο Βιεϊρίνια αναφέρθηκε και στο καλοκαίρι του 2008 όταν είχε την πρώτη του συνομιλία με τον Φερνάντο Σάντος στο τηλέφωνο και νόμιζε πως θα πάει στην ΑΕΚ, ωστόσο ο συμπαίκτης του τότε στην Πόρτο Μπρούνο Έλβες τον ενημέρωσε ότι ο Σάντος βρίσκεται στον ΠΑΟΚ: «Όταν ο Άλβες με ρώτησε για την ομάδα που θα πήγαινα, του είπε ότι θυα πάω στην ΑΕΚ. Εκείνος χάρηκε και μου μίλησε και για την ομάδα αλλά και για την Αθήνα... Όταν με ρώτησε ποιον θα έχω προπονητή, του είπε "τον Φερνάντο Σάντος". Τότε ήταν που μου είπε πως ο Σάντος δεν ήταν στην ΑΕΚ, αλλά στον ΠΑΟΚ... Νόμιζα ότι είχε πάει ξανά στην ΑΕΚ».

Όσο για την άφιξή του στην Θεσσαλονίκη και τις πρώτες του εντυπώσεις εκείνο το καλοκαίρι: «Δεν θα ξεχάσω την πρώτη μου προπόνηση. Ήμουν στα αποδυτήρια με Κοντρέρας, Βερόν, Κονσεϊσάο και όλους τους υπόλοιπυς. Ενιωθα τους τοίχους να τρέμουν. Όταν τους ρώτησα όλους "τι γίνεται ρε παιδιά; Τι είναι αυτό;", μου είπαν "περίμενε να δεις το τι θα γίνει έξω...". Βγαίνω έξω και βλέπω όλη τη σκεπαστή θύρα να είναι κατάμεστη. Έμεινα. Είπα "που ήρθα; Φαντάσου τι θα γίνεται στα παιχνίδια..."».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Σαββίδη και την οικογένειά του για όλα όσα έχει κάνει στον ΠΑΟΚ αυτά τα χρόνια. Αν δεν με έφερνε φέτος, θα ήταν δύσκολο να γυρίσω στον ΠΑΟΚ...».

Για τον Σάντος: «Στον ΠΑΟΚ είχε διαλέξει παίκτες που είχαν χαρακτηριστικά που ήθελε... Και ο Σάντος ήξερε τον τρόπο που έπρεπε να φερθεί στους παίκτες εκτός αποδυτηρίων. Γνώριζε τον τρόπο που έπρεπε να μιλήσει σε κάθε παίκτη... Εμένα ο Σάντος με έβριζε. Ήταν ο τρόπος με τον οποίο ήξερε ότι θα με κάνει να πάρω μπροστά».

Google+ Followers