Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί δεν πρέπει να κόβετε τα πετσάκια από τα νύχια


Η περιποίηση και η φροντίδα των νυχιών δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά και υγιεινής. Πολλοί άνθρωποι τραβούν τις...
παρωνυχίδες, ενώ οι γυναίκες κόβουν τα πετσάκια. Ειδικά το τελευταίο είναι λάθος, 




καθώς όταν αφαιρούνται τα πετσάκια, κακοποιείται η περιοχή γύρω από τα νύχια και γίνεται πιο ευαίσθητη στην εισβολή μικροβίων.

Τα πετσάκια προστατεύουν τη μήτρα του νυχιού από τους μύκητες. Όταν λοιπόν τα καταστρέψετε, θέτετε σε κίνδυνο τη ρίζα του νυχιού που βρίσκεται από κάτω, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες να εισχωρήσουν μικρόβια.

Επιπλέον, όταν τα πετσάκια κόβονται ξαναβγαίνουν πιο σκληρά και τραχιά και εμποδίζουν το νύχι να αναπνέει.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό μαλακτικό προϊόν σε κάθε νύχι ξεχωριστά , ή να βουτάτε για λίγα λεπτά τα δάχτυλά σας σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό, στο οποίο έχετε ρίξει υγρό σαπούνι ή άλατα μπάνιου και κάνετε απαλό μασάζ για να αποκολληθεί ευκολότερα το πετσάκι από τη βάση του νυχιού. Στη συνέχεια, σπρώχνετε με το ειδικό ξυλάκι τα πετσάκια προς τα μέσα.

Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να είναι εύκολη και εντελώς ανώδυνη. Αν αισθανθείτε πόνο σημαίνει ότι είτε οι κινήσεις σας είναι πολύ απότομες ή ότι δεν φροντίζετε τα νύχια σας όσο πρέπει.

Αν ταλαιπωρείτε τα χέρια σας συστηματικά (με απορρυπαντικά κλπ), μην παραλείπετε να τα ενυδατώνετε καθημερινά και να κάνετε απαλό μασάζ με ειδικό θρεπτικό λάδι που περιποιείται τα νύχια και μαλακώνει τα πετσάκια.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs