Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Απόφαση σοκ για Στεφανάκη και αδελφή Φαίης Μπλάχα: Πόσα χρόνια φυλακή στους δολοφόνους. Καταπέλτης


Πόσα χρόνια φυλακή στον Στεφανάκη και στην αδελφή της Φαίης Μπλάχα που δολοφονήθηκε;

Την καταδίκη του Βαγγέλη Στεφανάκη για...
ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, 





αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, μετά από μια πολύμηνη διαδικασία που επιβεβαίωσε την πρωτόδικη ετυμηγορία.

Ενοχη κρίθηκε και η αδελφή της Φαίης, Μαριαλένα Μπλάχα για τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας.

Πριν τέσσερα χρόνια, η Φαίη κατέληξε στο νοσοκομείο από τα χτυπήματα του Βαγγέλη Στεφανάκη, όταν αποκαλύφθηκε πως ο δράστης είχε παράλληλη σχέση με την κατά 9 χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει ελαφρυντικά στον δράστη ώστε να αποφύγει τα ισόβια στα οποία έχει καταδικαστεί πρωτόδικα.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε η συμπεριφορά του μετά τον φόνο όταν, σύμφωνα με την υπεράσπιση, «προσπάθησε να άρει το αποτέλεσμα της πράξης του» πηγαίνοντας την κοπέλα στο νοσοκομείο.

Επίσης ζήτησε ελαφρυντικά λόγω της καλής συμπεριφοράς του στην φυλακή.

Ωστόσο η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, αφού είχε χτυπήσει άλλες δύο φορές το θύμα του, όπως και άλλο άτομο, είχε συμμετάσχει σε επεισόδιο κατά την προεκλογική περίοδο του 2012, έχει χτυπήσει την αδελφή του, έχει εμπλακεί σε επεισόδιο σε αστυνομικό τμήμα.

Για την Μαριαλένα Μπλάχα η εισαγγελέας είπε πως η συμπεριφορά της απέναντι στην αδελφή της υπήρξε εξυβριστική, «δεν συμμετείχε στις οικονομικές ανάγκες της οικογένειάς της και δεν στήριζε ψυχολογικά την οικογένεια της λόγω της ασθένειας της μητέρας της».

Επίσης, επισήμανε πως «δεν υπήρξε εκ μέρους της πρωτοβουλία να αλλάξει στάση αλλά βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων. Δεν προσπάθησε να περιορίσει τις συνέπειες των πράξεων της δείχνοντας ότι έχει μετανιώσει».

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή και των δυο κατηγορουμένων. Υπογράμμισε πως η κοπέλα κατέληξε εξαιτίας των σφοδρών χτυπημάτων που δέχτηκε το μοιραίο βράδυ του Απριλίου του 2013 από τον σύντροφο της.

«Ο κατηγορούμενος χτύπησε την παθούσα γιατί τόλμησε να εναντιωθεί και την χτύπησε μέχρι θανάτου, κόβοντας πολύ νωρίς το νήμα της ζωής μιας κοπέλας που είχε όλη τη ζωή μπροστά της», είπε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή της η εισαγγελέας η οποία έκανε λόγο για «επαγγελματικά χτυπήματα» αφού ο 29χρονος, όπως είπε, είναι γνώστης πολεμικών τεχνών.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει την σύντροφό του. Ο 29χρονος παραδέχτηκε πως χτύπησε την σύντροφο του με χαστούκια, την ώρα που καβγάδιζαν, επιμένοντας, ωστόσο, πως εκείνη τραυματίστηκε σοβαρά όταν κατά την πτώση της στο έδαφος χτύπησε το κεφάλι της στο αυτοκίνητο του.

Το δικαστήριο αποφασίζει αν θα αναγνωρίσει ή όχι ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs