Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Συνελήφθησαν μέλη μεγάλου κυκλώματος μαστροπείας


Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, μέλη εγκληματικής ομάδας που ενέχονται σε υπόθεση μαστροπείας. Πρόκειται για...
δύο άνδρες, ηλικίας 58 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος τεσσάρων ακόμη μελών που αναζητούνται, 




σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης» και «Μαστροπείας κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία».


Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, οι φερόμενοι ως δράστες συγκρότησαν και εντάχθηκαν κατά περίπτωση σε εγκληματική ομάδα ? συμμορία, που σκοπό είχε την προαγωγή στην πορνεία αλλοδαπών, κυρίως, γυναικών στις πόλεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και τον επακόλουθο προσπορισμό εισοδήματος.

Για την επιτέλεση του σκοπού της εν λόγω συμμορίας, δύο εκ των μελών, ένας άνδρας και μία γυναίκα, 35 ετών και οι δύο, προχώρησαν στη σύσταση πρακτορείου συνοδών, το οποίο διατηρούσε σχετική ιστοσελίδα, ενώ άλλη γυναίκα ? μέλος του κυκλώματος, αναλαμβάνοντας το ρόλο της τηλεφωνήτριας, απαντούσε σε σχετικές κλήσεις που αφορούσαν στον καθορισμό των ερωτικών ραντεβού.

Μία ακόμη γυναίκα προσέλκυε στο κύκλωμα γυναίκες από ξένες χώρες, οι οποίες θα εργάζονταν ως εκδιδόμενα επ? αμοιβή πρόσωπα, ενώ οι δύο συλληφθέντες εκτελώντας χρέη οδηγού, μετέφεραν τις γυναίκες σε προκαθορισμένα από το πρακτορείο ραντεβού.

Χθες, στο πλαίσιο παράλληλων οργανωμένων επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν οι παραπάνω οδηγοί, οι οποίοι μετέφεραν με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε σχετικές συναντήσεις τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες.

Ακολούθησαν έρευνες κατά τις οποίες κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα και τα αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και σύλληψη και άλλων μελών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs