Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί δεν πρέπει να αναβάλεις την αφόδευση


Ως γνωστόν, όλοι αφοδεύουμε. Τι πιο φυσιολογικό; Πόσες φορές, όμως, η συγκεκριμένη ανάγκη...
σου έχει χτυπήσει καμπανάκι σε μέρη που δυσκολεύεσαι να κάνεις τη «δουλειά» σου; Η απάντηση είναι πολλές.
Στον χώρο εργασίας, στο αυτοκίνητο, σε ΜΜΜ, σε ένα φιλικό σπίτι κλπ. Στις περιπτώσεις αυτές, εάν έχεις την τάση να κρατιέσαι και να μην πηγαίνεις τουαλέτα για αρκετές ώρες, ο οργανισμός μπορεί να υποστεί τις συνέπειες.

Οι ειδικοί σου αναλύουν τι ακριβώς συμβαίνει… μέσα σου, ανάλογα με τη διάρκεια που αρνείσαι να κάνεις αυτό πρέπει.

Μετά από δύο ώρες: Αρχίζεις να νιώθεις έναν πόνο στην κοιλιά σου, που πολλοί «πάσχοντες» τον περιγράφουν και ως κράμπα στην κοιλιά. Παράλληλα, αρχίζεις να πρήζεσαι, αφού εκτός των άλλων συγκρατείς και τα «αέριά» σου.

Μετά από έξι ώρες: Ο οργανισμός σου αρχίζει να απορροφά τα «κακά» σου, με αποτέλεσμα να αρχίζει ένα αίσθημα δυσκοιλιότητας.

Μετά από 12 ώρες: Θα αρχίσεις να παρατηρείς ένα πρήξιμο στην κοιλιά σου, το οποίο γίνεται εμφανές. Επειδή, τα κόπρανά σου γίνονται ολοένα και πιο σκληρά στο έντερό σου, όταν επιτέλους θα πας στην τουαλέτα, θα βιώσεις μια μάλλον δυσάρεστη εμπειρία.

Εάν συνεχίσεις να τα… κρατάς, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα πιο σοβαρά, καθώς είναι πολύ πιθανό για να βγουν να χρειαστείς κάποιο καθαρτικό ή ακόμα και αφαίρεση με το χέρι σε κάποιο νοσοκομείο.

Γενικότερα, οι ειδικοί τονίζουν ότι εάν δεν μπορείς να πας τουαλέτα αμέσως μόλις σου έρθουν, να το βάλεις προτεραιότητα μέσα στις επόμενες ώρες που θα έρθουν.

Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.gr

Google+ Followers