Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Οι γονείς επιβάλλεται να αναζητούν βοήθεια όταν τη χρειάζονται


Το να είστε γονείς είναι μια δύσκολη «δουλειά» που μπορεί να σας ανταμείψει περισσότερο από...
οτιδήποτε άλλο στη ζωή σας. Οι ευθύνες και τα προβλήματα αυξάνονται περισσότερο σε καθημερινή βάση…




Είναι αναπόφευκτο ωστόσο να ανακαλύψετε ορισμένες φορές προβλήματα που ενδεχομένως να μην κατορθώσετε να λύσετε μόνοι σας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεστε ένοχοι ή αμήχανοι γι’ αυτό. Οι υγιώς σκεπτόμενες οικογένειες αναγνωρίζουν το γεγονός και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες ευθέως. 

Λαμβάνουν υπόψη τα σήματα κινδύνου και καταφεύγουν αμέσως σε εξωτερική βοήθεια, όταν είναι αναγκαίο. 

Καμιά φορά το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας φίλος. Αν έχετε την τύχη να κατοικείτε κοντά σε γονείς ή συγγενείς σας, η οικογένειά σας μπορεί να σας παράσχει κάποια υποστήριξη.

Όταν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα νιώσετε ενδεχομένως απομονωμένοι, αν δεν δημιουργήσετε γύρω σας ένα δίκτυο γειτόνων, φίλων ή άλλων γονέων. Ενας τρόπος να δημιουργήσετε ένα τέτοιο δίκτυο είναι με το να συμμετέχετε σε οργανωμένες ομάδες, όπως είναι, για παράδειγμα τα τμήματα γυμναστικής για νήπια που μπορεί να οργανώνει ο δήμος σας. 

Καμιά φορά μπορεί να χρειαστείτε τη βοήθεια ειδικών για να αντιμετωπίσετε μία συγκεκριμένη κρίση ή ένα τρέχον πρόβλημα. Ο γιατρός σας και ο παιδίατρος θα σας στηρίξουν και θα σας παραπέμψουν σε άλλους επαγγελματίες, ειδικούς σε θέματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων και ψυχολόγων για συμβουλευτική πάνω σε θέματα οικογένειας και γάμου. 

Μην φοβάστε να συζητήσετε οικογενειακά προβλήματα με τον παιδίατρό σας. Πολλά από αυτά μπορεί να επηρεάσουν την υγεία της οικογένειας αν δεν λυθούν. Ο παιδίατρος λοιπόν θα πρέπει να τα γνωρίζει, ώστε να σας βοηθήσει να τα λύσετε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs