Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Περού: Εντοπίστηκε κοκαΐνη σε ελληνόκτητο πλοίο - Δεν υπήρξε εμπλοκή του πληρώματος ή της εταιρείας


Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, περίπου 120 πακέτων, εντοπίστηκε στο πλοίο Dimitris C, ιδιοκτησίας της εταιρείας Danaos Shipping του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, στο λιμάνι Ίλο του Περού, στις ...
14 Σεπτεμβρίου.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το θέμα έκανε γνωστό η ίδια η εταιρεία, όταν, στη διάρκεια τακτικών ελέγχων, μέλη του πληρώματος ανακάλυψαν τα ναρκωτικά και ενημέρωσαν τις περουβιανές αρχές.

Στη συνέχεια οι περουβιανές αρχές έλεγξαν επίσης το πλοίο, ανέκριναν μέλη του πληρώματος και κατόπιν τους άφησαν ελεύθερους, ενώ το πλοίο απέπλευσε στις 17 Σεπτεμβρίου για το Εκουαδόρ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Όπως αναφέρει το maritimebulletin.net, στο πλοίο βρέθηκαν τρεις σακούλες με 120 πακέτα κοκαΐνης.


Δείτε την ανακοίνωση της Danaos Shipping:

«Η DANAOS SHIPPING CO LTD στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της εταιρείας διεξάγει επιθεωρήσεις των πλοίων της, κυρίως όταν τα πλοία βρίσκονται σε λιμάνια ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών. Μία τέτοια έρευνα έγινε στο πλοίο DIMITRIS C από το πλήρωμα του, στο λιμάνι Ilo του Περού στις 14 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ποσότητα ναρκωτικών, η οποία ήταν προσεκτικά κρυμμένη σε δυσπρόσητο χώρο, βρέθηκε από μέλος του πληρώματος. Αμέσως δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο να ενημερώσει τις αρχές, οι οποίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο με μία μεγάλη ομάδα της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά. Πλήρης έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις αρχές, συνοδευόμενες από την επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος, εκπρόσωπο του γραφείου ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα και εκπροσώπους των τοπικών ασφαλιστών της εταιρείας (P&I). Δεν βρέθηκαν άλλες παράνομες ουσίες.

Επιπλέον, ο τοπικός εισαγγελέας ανέκρινε ορισμένα μέλη του πληρώματος. Η όλη διαδικασία άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία. Το πλοίο απέπλευσε στις 15:00 στις 17 Σεπτεμβρίου».
Πηγή: koutipandoras.gr

Google+ Followers