Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ενώπιον εισαγγελέα μεγαλόσχημοι βαρόνοι του τζόγου


Παρέλαση από τα γραφεία των εισαγγελέων κάνουν οι μεγαλόσχημοι βαρόνοι του τζόγου.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες της «kontranews», μια μεγαλομέτοχος στοιχηματικής εταιρείας και σύζυγος μεγαλοεκδότη, κατέθεσε ως ύποπτη για υπόθεση φοροδιαφυγής, 




50 εκατομμυρίων ευρώ, στον εισαγγελέα για υποθέσεις διαφθοράς, Γιάννη Δραγάτση.

Για την ίδια υπόθεση κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος μεγαλομέτοχος στοιχηματικής εταιρείας και νεόκοπος εκδότης.

Το σκάνδαλο για το οποίο αναμένεται να ασκηθούν κακουργηματικές διώξεις αφορά ύποπτες συναλλαγές μεγάλης στοιχηματικής εταιρείας μέσω ενός συστήματος παράπλευρων εταιρειών που είχαν στηθεί σε Κύπρο και Μάλτα.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει εικονικές συναλλαγές που φτάνουν τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ ανάμεσα στη στοιχηματική εταιρεία και της εταιρείας που στήθηκε στην Λευκωσία προκειμένου να εξαφανίζουν τεράστια ποσά από την Ελλάδα.

Η ίδια εταιρεία ελέγχεται για μια σειρά ακόμα ύποπτων συναλλαγών μέσω του δαιδαλώδους τριγωνικού συστήματος εταιρειών που στήθηκαν σε Αθήνα, Μάλτα και Λευκωσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βαρόνοι του τζόγου λυμαίνονται την αγορά του στοιχήματος για ολόκληρες δεκαετίες και το δημόσιο εισπράττει για φόρους ψίχουλα, αφού έχουν βρει τον τρόπο να φυγαδεύουν τα κέρδη σε φορολογικούς παραδείσους και κατά προτίμηση στην Μάλτα.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένας διαγωνισμός για απόκτηση αδειών διαδικτυακού στοιχήματος, με αποτέλεσμα οι βαρόνοι του τζόγου να δραστηριοποιούνται ασύδοτα, να φοροδιαφεύγουν και να ξεπλένουν τεράστια ποσά μαύρου χρήματος.

Κάποιοι απ΄ αυτούς έχουν στήσει και μιντιακά συστήματα στην εναγώνια προσπάθειά τους να αποκτήσουν διαπλοκές με το πολιτικό σύστημα και να εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν και να εξαφανίζουν τα κέρδη σε φορολογικούς παραδείσους.

Βασικοί μέτοχοι στη στοιχηματική εταιρεία που πιάστηκε στα πράσα να φυγαδεύει στην Κύπρο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ με εικονικές συμβάσεις είναι ένας μεγαλοεκδότης που χρεοκόπησε, αλλά συνεχίζει να κερδίζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τα στοιχήματα και ο συνέταιρός του ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει δραστηριοποιηθεί και αυτός στον εκδοτικό χώρο.

Η έρευνα από τους εισαγγελείς διαφθοράς θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες στοιχηματικές εταιρείες οι οποίες εμφανίζουν τζόγο ενός δισεκατομμύριου ευρώ το χρόνο και το κράτος εισπράττει πενταροδεκάρες.

Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά έχει εξαγγείλει τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για τις άδειες διαδικτυακού στοιχήματος, αλλά οι βαρόνοι του τζόγου επιχειρούν να τον υπονομεύσουν.

Με την πίεση που ασκούν από τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης, τα οποία συντηρούν με τον πακτωλό μαύρου χρήματος από τα στοιχήματα, δημιουργούν μια νέα κάστα νταβατζήδων, αφού καταφέρουν να κερδίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πουλώντας αέρα κοπανιστό.
Πηγή: kontranews.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs